Educație

Cursurile de calificare pe bani europeni, la mare cautare

Ziarul de Vrancea
1 dec 2009 1826 vizualizări
84 de persoane s-au scolit pe bani europeni din fondurile Phare

Foaierul Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" Focsani a fost ieri cadrul seminarului cu titlul "Program de calificare a personalului operativ din industria alimentara din judetul Vrancea" "" ALIM Vrancea. Evenimentul a marcat finalizarea proiectului finantat prin programul Phare 2006 si a constituit momentul bilantului rezultatelor atinse pe parcursul celor 12 luni de implementare. Proiectul a stabilit calificarea a 65 de persoane din industria alimentara pentru dobindirea de competente specifice, dar in final s-au calificat 84 de lucratori in comert. Cele 360 de ore de curs s-au desfasurat la sediul International Computer School din Focsani. Totalul costurilor eligibile ale proiectului a fost 32.465 euro. "Am avut un numar de persoane care s-au calificat mai mare decit ne-am fi asteptat", a subliniat managerul de proiect Florin Bocu, care a reliefat faptul ca beneficiarii finali ai proiectului au fost 11 intreprinderi din sectorul industriei alimentare vrincene. Din echipa de implementare au mai facut parte Dorel Ispas "" Asistent Manager, Mihaela Avram si Valentina Zala "" formatori si Elena Stefan "" responsabil financiar. Mitica Ifrim, director economic al unuia dintre parteneri "" Moripan Jaristea "" spune ca totul a fost un succes. "Astept in continuare cu interes si alte activitati, avem si alte categorii de angajati pe care vrem sa-i scolarizam prin acest proiect sau altul", a precizat Mitica Ifrim. Ceilalti doi parteneri au fost Paco Prod Serv si Aurora COM. Printre cei care s-au specializat pe bani europeni se numara si angajatii unui lant de magazine. (Ciprian FANARU)


Cursuri pentru someri si la Scoala Postliceala "Carol Davila"


Proiectele romanesti nu reusesc sa absoarba toti banii Uniunii Europene. La incheierea proiectului "Obtine o calificare azi pentru a avea o sansa miine", derulat de Postliceala Sanitara "Carol Davila", a iesit la iveala faptul ca din cei 136,5 mii de euro pusi la dispozitie de Phare au fost cheltuiti doar 90 de mii. Asociatia Societatea Doamnelor Vrincene "" Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" a derulat acest proiect intre decembrie 2008 si decembrie 2009, iar suma asimilata a fost folosita pentru achizitionarea mai multor dotari pentru buna desfasurare a activitatii. Proiectul si-a propus cresterea calitatii resurselor umane, cresterea gradului de calificare si reorientare, cresterea gradului de integrare a somerilor pe piata muncii si cresterea gradului de integrare sociala a grupurilor vulnerabile prin facilitarea accesului acestora pe piata muncii. Managerul de proiect, Natasa Marin, a motivat cei peste 40 de mii de euro ramasi necheltuiti prin faptul ca preturile au suferit fluctuatii pe parcursul proiectului, astfel ca ultima transa a fost refuzata. "O parte din achizitiile pe care trebuia sa le facem nu le-am mai realizat, preturile pe care le-am prins in proiect au fost mult mai mici decit ceea ce am scris noi, la nivelul pietei. Unele din costuri s-au dovedit a fi mai mici", a declarat Natasa Marin. "Totii banii care au ramas vor fi virati catre U E", a mai adaugat managerul proiectului. Cursurile de calificare s-au desfasurat pe parcursul a noua luni si s-au adresat unui numar de 119 someri. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.