Educație

Multe din scolile afectate de inundatii risca sa nu-si deschida portile. Primarii refuza sa incheie contracte cu firmele de constructii

Camelia Stănilă
10 aug 2005 666 vizualizări
Daca in citeva unitati au inceput reparatiile, pentru altele nici macar nu exista ofertanti

Daca in citeva unitati au inceput reparatiile, pentru altele nici macar nu exista ofertanti


Reabilitarea scolilor afectate de inundatii risca sa nu fie finalizata la timp, datorita faptului ca primarii refuza sa incheie contracte cu firmele specilizate in constructii. Intirzierea a fost motivata de faptul ca nu se cunoaste numarul hotaririi de guvern prin care au fost alocati banii, insa nemultumirile sint cauzate si de culoarea politica a afaceristilor care conduc societatile implicate in reabilitarea unitatilor de invatamint. Sefii Inspectoratului Scolar sint foarte nemultumiti ca astfel de proceduri vor face imposibila deschiderea scolilor si gradinitelor la 12 septembrie, ceea ce-i va afecta in primul rind pe elevi. Desi de gradinita Suraia, scoala si gradinita Nanesti se va ocupa SC Lefter Construct, iar pentru scolile 1 si 2 din Biliesti, plus gradinita din localitate, a fost desemnata firma General Construct, primarii nu au incheiat contractele pentru lucrari nici la aceasta data si astfel nici reparatiile nu au fost demarate. Aceasta cu toate ca lucrarile au fost acordate prin incredintare directa, tocmai in ideea finalizarii lor la timp. "Nu s-au semnat contractele nicaieri, pentru ca nu se gaseste numarul hotaririi de guvern prin care s-au alocat banii. E o chestiune de procedura, care intirzie lucrarile ... Este un duel al celor mari, cu totul necinstit, care este facut pe seama copiilor si la care noi asistam neputinciosi. Astfel, exista pericolul ca in aceste scoli sa nu inceapa anul scolar la 12 septembrie ... Vom informa si Ministerul in aceasta privinta, insa noi nu putem face nimic", a afirmat, foarte nemultumit, inspectorul general al ISJ, Danut Popoiu. Oficialii din invatamint si-au pus totusi speranta ca firmele se vor apuca de treaba, mai ales ca ieri dupa-amiaza a ajuns la ISJ Vrancea si numarul hotaririi de guvern, respectiv H.G. 864/28.07.2005, imediat fiind transmis si primariilor. Seful invatamintului vrincean a mai precizat ca, pina acum, reparatiile au inceput in scolile mai putin afectate si cu un numar mai mic de elevi. La Scoala Vulcaneasa, comuna Mera, lucrarile au fost incredintate firmei Conbeta, in timp ce de unitatile din Mircesti si Radulesti, comuna Vinatori, se ocupa SC Arco SRL. "Am fost asigurati ca si la scoala Chiojdeni au fost demarate lucrarile, de catre o firma din Tecuci. La fel si la gradinita 3 Marasesti, plus scoala si gradinita din Doaga, insa nu cunosc firma. Probleme vor fi insa la Vintileasca, respectiv la scoala Bahnele si gradinita din satul Neculele, unde nu s-a gasit inca ofertant. Aceasta si datorita si starii precare a drumului de acces. Cit despre scoala Vadu Rosca, nu s-a luat inca o hotarire", a mai precizat "generalul" Danut Popoiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.