Educație

Drogurile si violenta, exmatriculate

Raluca Manolache
25 sep 2009 1005 vizualizări
In Saptamina prevenirii criminalitatii , elevii clasei a III-a de la Scoala Stefan cel Mare au pictat pentru a da un exemplu anti-violenta u Ministerul Sanatatii doreste sa puna lacat pe magazinele de vise care vind plante etno-botanice tinerilor

Violenta si consumul de droguri nu au ce cauta in scoli. Aceasta a fost si parerea copiilor de la Scoala "Stefan cel Mare", care si-au dat intilnire la Biblioteca pentru Copii si Tineret pentru a le arata celor mari cum vad ei violenta si consumul de stupefiante. In "Saptamina prevenirii criminalitatii", organizata de IPJ Vrancea, elevii clasei a III-a au pictat pentru a "exmatricula" drogurile si violenta, fiind rasplatiti pentru aceste opere de arta cu diplome. Cu aceasta ocazie, copiii au primit si sfaturi cu privire la regulile de circulatie pe care trebuie sa le respecte pentru a nu cadea victime soferilor neatenti. "Copiii ar trebui sa inteleaga ca nu trebuie sa fie violenti, ca nu trebuie sa raspunda cu violenta la violenta si sa stie cum sa-si aleaga prietenii. Ar fi bine sa ii atraga si pe cei negativisti de partea lor", a spus subcomisarul Monica Manolache, de la Compartimentul de Prevenire a Criminalitatii. In actiunea de ieri s-au implicat si reprezentantii Directiei de Munca si ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, care au purtat discutii cu viitorii soferi despre consumul de bauturi alcoolice dar si de substante stupefiante. Nu numai copiii isi doresc eliminarea drogurilor din scoli. Si Ministerul Sanatatii spera ca de la 1 octombrie sa inchida "magazinele de vise", unde tot mai multi adolescenti ajung pentru a cumpara plante etno-botanice. Dezbaterea publica a proiectului de ordin s-a incheiat si acum se aduna toate propunerile si se lucreaza la forma finala a actului normativ. "Au fost facute verificari si din nefericire ele functioneaza legal pentru ca nu exista nici o lege care sa le impiedice functionarea. Am apelat si la Oficiul pentru Protectia Consumatorului dar au fost gasite mici ilegalitati, activitatea lor fiind suspendata temporar. Speram sa reusim sa stopam acest fenomen", mai spune Monica Manolache. Proiectul de ordin initiat de MS interzice activitatile cu plante, produse vegetale sau substante care induc sau pot induce ideea ca ar putea avea efect similar plantelor, substantelor si cel al preparatelor cu continut stupefiant si psihotrop. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.