Educație

Incep cursurile la Postliceala Vasile Alecsandri

Ziarul de Vrancea
20 sep 2009 1904 vizualizări
Scoala Postliceala Sanitara Vasile Alecsandri din Focsani isi deschide astazi portile pentru cei 570 de studenti care au ales sa isi desavirseasca aici studiile.

Festivitatea va avea loc la sediul scolii, pe strada Gloriei, de la orele 14.00, la eveniment urmind sa participe si fondatorul Fundatiei Academice "Vasile Alecsandri" Iasi, cel care a pus bazele celor cinci scoli sanitare, prof. univ. dr. doc. Longinus Constantin Enescu, care va sustine un discurs inaugural. La deschidere, pe linga studenti si cele 24 de cadre didactice, au fost invitate si oficialitatile orasului. Scoala formeaza asistenti de medicina generala si asistenti de farmacie, profesii extrem de cautate pe piata muncii, atit in tara cit si in Europa. "Procentul de angajare a absolventilor din promotia 2008-2009 este de 80 %, fapt care arata ca absolventii nostri sint cautati si apreciati. Cei de la farmacie s-au incadrat toti, iar la medicina generala au mai ramas citiva neocupati", ne-a spus directorul Constantina Negoita, aflata la timona scolii inca de la infiintare. Fundatia Academica "V. Alecsandri" mai are scoli la Buzau, Botosani, Neamt si Tecuci. Autorizata sa functioneze din anul 1996, scoala a pregatit pina acum aproape 2.000 de absolventi. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.