Educație

Haretistii vor sa execute Inspectoratul Scolar

Ziarul de Vrancea
2 sep 2009 1312 vizualizări
Acestia au apelat la executorul judecatoresc pentru a anula examenul de titularizare

Adresa executorului judecatoresc prin care se cere punerea in aplicare a hotaririi Curtii de Apel Galati de suspendare a validarii examenului de titularizare din vara a sosit ieri la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Surse din cadrul institutiei afirma ca in decurs de cinci zile se va face recurs, intrucit in cazul in care ar fi anulat examenul de titularizare, dascalii care deja au un post titularizabil in urma concursului din acest an vor da in judecata la rindul lor ISJ-ul. Deocamdata, unii dintre cei 30 de reclamanti au acceptat deja posturi de suplinitori calificati, astfel incit nu se stie citi "haretisti" isi vor sustine cauza in continuare, mai ales avind in vedere ca astfel de procese sint "taraganate" ani de-a rindul. Nemultumirile absolventilor au pornit de la examenul de titularizare din cadrul caruia au fost scosi din clase cu jandarmii, intrucit diplomele de absolvire erau in acel moment considerate ilegale de Ministerul Educatiei. Nici pina acum, oficialii din Ministerul Educatiei nu au reusit sa dovedeasca daca diplomele obtinute in centrele teritoriale ale Universitatii "Spiru Haret" sint sau nu valabile. Ramine de vazut cum va gestiona Inspectoratul Scolar aceasta situatie fara precedent in sistemul educativ din judet. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 20 minute, 53 secunde
Va bateti cu morile de vant !!! O sa realizati intr-un caz fericit ca ati cheltuit niste banuti in zadar sau nefericit ca aveti de dat bani din buzunar si sunt destui cei care au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.