Educație

Azi se fac primele repartitii pe posturi ale profesorilor

Camelia Stănilă
29 iul 2005 1231 vizualizări
Prima etapa ii include doar pe cei 190 de dascali care au luat peste 7.00 la concursul de titularizare. Repartitiile cadrelor didactice se vor incheia pe 8-9 septembrie.

Aspirantii la statutul de dascal trec astazi prin emotiile primei repartitii computerizate. In aceasta prima etapa sint inclusi doar cei 190 de profesori care au obtinut minim nota 7.00 la examenul de titularizare. Pentru acestia vor fi disponibile nu mai putin de 335 de posturi titularizabile. Profesorii vor afla ce catedra le-a fost repartizata de computer, pe portalul http://titularizare.edu.ro. Multi dintre candidati s-au inarmat cu multa, multa speranta, pentru a putea prinde unul din putinele posturi disponibile in oras. Chiar si cu o nota mare la titularizare sansele sint destul de reduse, avind in vedere criza de catedre vacante la unele discipline. Pe de alta parte, la discipline ca romana, engleza si franceza, cadrele didactice care au luat examenul, chiar si cu 5, nu satisfac nevoia de incadrare. Cum multe din posturile scoase la concurs sint in scoli din mediul rural, chiar si in localitati mai izolate ale judetului, unde nimeni nu doreste sa faca naveta, sefii ISJ incearca sa-i incurajeze pe tineri sa nu renunte la o cariera in sistem. Rezultatele se vor vedea insa abia dupa 12 septembrie. Ca de obicei, golurile din sistem vor fi ocupate cu pensionari si suplinitori necalificati.


Etapele de repartitie se intind pina pe 9 septembrie

Dupa prima etapa, care se defasoara la nivel judetean, lista cu posturi va fi actualizata, pentru ca pe 30 iulie candidatii care au luat minim 7 sa depuna optiunile, iar pe 31 iulie sa aiba cea de-a doua repartitie, la nivel national. In aceasta faza, profesorii vrinceni vor avea posibilitatea sa se titularizeze pe unul din posturile ramase vacante in celelalte judete. Dupa aceasta data, posturile titularizabile care nu s-au ocupat vor fi transformate automat in netitularizabile. Cea de-a treia etapa a repartitiei computerizate a cadrelor didactice la nivel judetean are loc pe 3 august, fiind destinata celor care au obtinut minim nota 5 si care solicita detasare la cerere. Pe 4-5 august se vor depune optiunile pentru suplinire, iar pe 6 august se vor face repartitiile computerizat, pentru candidatii care au luat minim 5. Oficialii din invatamintul vrincean au precizat ca prioritate au profesorii care au luat minim 7 la concursurile din 2003 si 2004 si a caror posturi au fost ocupate de titulari, au fost vacantate pentru concurs sau au fost desfiintate ca urmare a planului de scolarizare. Pentru a se putea folosi de nota din anii anteriori, dascalii trebuie sa fi obtinut minim 5 la examenul din 2005. Ultima etapa va fi in sistem de sedinta publica, pe 8-9 august, cind vor fi luati in calcul pensionarii, precum si suplinitorii fara studii corespunzatoare. La repartitie vor intra, in ordine, dascalii care au luat minim 5 in acest an, cadrele didactice care au avut continuitate si a caror post s-a desfiintat, cadrele didactice calificate nerepartizate, cu cel putin nota 5 la concursul din acest an, dascalii nerepartizati cu concurs in 2004, profesorii calificati cu a doua specializare, alta decit cea la care au participat la titularizarea din acest an, precum si institutorii cu a doua specializare, care au participat la concursul din 2005 si au luat minim 5. Pentru posturile ce vor ramine neocupate, oficialii vor trebui sa apeleze, si in acest an, la pensionari si suplinitori necalificati. Acestia din urma vor trece si printr-o testare, pe 1-2 septembrie. Inscrierile suplinitorilor cu studii necorespunzatoare se face intre 29 si 31 august, in aceeasi perioada fiind primite si dosarele pentru cumul/plata cu ora a personalului didactic titular. Aceste cereri vor fi rezolvate pe 5-6 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.