Educație

Dragos Birladeanu a marturisit ca si-a pus singur note in catalog

Raluca Manolache
10 mar 2009 1531 vizualizări
In cadrul unei dezbateri despre droguri, vicepresedintele Consiliului Judetean le-a povestit tinerilor cum a fost tuns zero pentru aceasta isprava

Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta" a gazduit ieri conferinta teritoriala "Tinerii si propriile lor valori", menita sa aduca in atentia elevilor focsaneni riscurile detinerii, consumului si traficului de droguri. Sala de spectacole a fost arhiplina, la intilnire participind Gigel Lazar, presedintele executiv al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO), dar si autoritatile locale, care au rememorat intimplari din viata lor, menite sa ii ajute pe elevi sa urmeze calea cea buna. Actiunea organizata de CIADO in colaborare cu Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor a fost deschisa de Gigel Lazar care a adus in discutie "prapastia" dintre generatii, reamintind citeva dintre expresiile folosite de parinti precum "Ca sa iti faci un viitor baga-ti mintile in cap", "Mai lasa distractia si apuca-te sa-ti faci curat in camera", "Aici nu e hotel", "Mai intii scoala si mai apoi distractia". "Marea majoritate a parintilor a trait intr-un sistem in care libertatea cuvintului nu exista. Nu aveau posibilitatea fata de parintii lor sa aiba o opinie", a spus Gigel Lazar, sugerind astfel ca dialogul este foarte important in relatia pe care tinerii o au cu adultii. Dupa acest moment s-a adus in discutie si faptul ca cei mai multi dintre tineri consuma alcool deoarece nu au incredere in propriile forte in momentul in care trebuie sa intretina relatii sexuale. "De multe ori consumati alcool din teribilism pentru ca urmeaza o partida de amor", le-a spus adolescentilor Gigel Lazar. Si subprefectul Sorin Hornea le-a transmis tinerilor sa nu aiba probleme cu legea si sa faca cit mai putine greseli pentru ca pe viitor cariera lor sa nu fie afectata. La rindul sau, Dragos Birladeanu, vicepresedintele CJ, le-a povestit tinerilor ce nazbitii facea cind era in scoala. Acesta le-a marturisit elevilor ca in clasa a VII-a, impreuna cu alti cinci colegi, a aruncat mai multe ghivece cu flori pe fereastra, dar si faptul ca si-a pus singur note in catalog. Pentru aceasta fapta nu a scapat insa nepedepsit, fiind tuns chilug. Seful invatamintului vrincean, Iordache Bostan, le-a sugerat elevilor sa isi aleaga cu atentie viitoarea profesie, sa se indragosteasca, dar sa se gindeasca mai putin la sex, sa aprecieze familia, sa respecte traditiile si sa-si iubeasca tara. La finalul intilnirii tinerii au fost informati ca nu este un lucru rau sa consume alcool, atita timp cit fac acest lucru cu moderatie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.