Educație

Info invatamint

Camelia Stănilă
9 iun 2005 788 vizualizări
"Dascali de ieri, dascali de azi"

Invatatorii, dar si profesorii iesiti la pensie, vor fi omagiati de colegii care inca activeaza in sistem, in cadrul unei manifestari organizate vineri la teatrul "Mr. Gh. Pastia". Manifestarea, desfasurata sub genericul "Dascali de ieri, dascali de azi", va incepe la ora 11.00 si va reuni peste 100 de participanti. Pentru al patrulea an consecutiv, fostii invatatori vor incerca sa realizeze un adevarat "arc peste timp", vor depana amintiri si le vor da sfaturi celor care "modeleaza" actualele generatii de elevi.


Concurs al revistelor scolare

Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" din Focsani organizeaza pe 29 iunie cea de-a V-a editie a Concursului Judetean al Publicatiilor Scolare, competitie la care sint asteptate sa participe toate pliantele, ziarele si revistele concepute si elaborate, in mare parte, de catre elevi. Scolile si liceele interesate de acest proiect isi pot depune formularul de inscriere pina pe data de 15 iunie, la sediul CCD. Juriul format din profesori, poeti si publicisti, va delibera la sfirsitul lunii si va alege cistigatorii. Cele mai reusite publicatii vor fi recompensate cu diplome, carti, dar si cu premii simbolice in bani.


12 dascali vor sa devina mentori pentru scolile din rural

Concursul pentru functia de mentori in mediul rural a atras 12 cadre didactice, pentru cele 4 posturi disponibile in Vrancea, din care doar doua vor fi active. Profesori de psihologie, pedagogie, institutori, dar si profesori de alte discipline s-au inscris la concurs. Rezultatele primei etape de selectie vor fi cunoscute pina pe 30 iunie. Pentru formatori, numarul inscrisilor este de circa 40. Profesorii care doresc sa se implice in activitatea de formare la disciplinele limba romana, limba materna, matematica, fizica, chimie, biologie, istorie, geografie, limba franceza, engleza, germana si institutor mai pot trimite scrisori de intentie pina la 30 iunie. "Situatia nu s-a schimbat in urlimele saptamini, inca avem un deficit de persoane inscrise pentru limba romana, engleza si geografie", a precizat Dorina Zlota, expert in educatie la UJIP Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.