Educație

Ziua Europeana a Sigurantei Rutiere in 20 de scoli vrincene

Ziarul de Vrancea
11 oct 2008 1840 vizualizări
Elevii au pregatit expozitii de pictura cu tematica rutiera, demonstratii de acordare a primului ajutor, dar vor aprinde si luminari pentru comemorarea victimelor accidentelor de circulatie u numai in 2008, pe soselele din Vrancea si-au pierdut viata 40 de persoane

Luni, 13 octombrie, se sarbatoreste Ziua Europeana a Sigurantei Rutiere. Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ), in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si Filiala de Cruce Rosie, vor organiza mai multe actiuni menite sa sublinieze importanta acestei zile, in perioada 13-17 octombrie. Activitatile se vor desfasura la nivelul unitatilor scolare din judet, in vederea educarii tinerilor privind siguranta rutiera. Astfel, seria actiunilor pregatite de si pentru elevi, va debuta luni cu expozitia de pictura "Siguranta rutiera", care cuprinde lucrari ale elevilor de la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh.Tattarescu", expuse la sediul Politiei. Elevii artisti au pregatit si expozitia de pictura "Siguranta viitorului", care poate fi vizitata in perioada 14-17 octombrie la Biblioteca pentru copii din Focsani, dar si in bibliotecile din judet. La Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" va avea loc o dezbatere pe tema sigurantei rutiere, ce va avea drept scop informarea elevilor cu privire la legislatia rutiera si cunoasterea problematicii cu care se confrunta politia rutiera, din cauza nerespectarii regulilor de circulatie. Urmatorul eveniment programat pentru ziua de luni, de la ora 17.30, este o demonstratie de acordare a primului ajutor in cazul producerii unui accident. Cei care vor fi in centrul atentiei pe platoul din fata Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" sint membrii echipei cistigatoare a fazei judetene din acest an la concursul "Sanitarii Priceputi", de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret". Va urma, la ora 17.45-18.00, comemorarea victimelor accidentelor, prin aprinderea de luminari de catre elevii de la Liceul de Muzica si Arte Plastice, la sensul giratoriu Cuza Voda-Republicii, unde tinerii prezenti vor pastra un moment de reculegere. Pe tot parcursul saptaminii viitoare, Ziua Europeana a Sigurantei Rutiere va fi subiectul discutiilor din cadrul orelor de dirigentie din toate unitatile de invatamint din judet. De asemenea, in aceste zile se vor desfasura activitati in colaborare cu politistii, la 20 de scoli din judet: Colegiul National Unirea, Scoala "Mihail Armencea" Adjud, Grupul Scolar Marasesti, Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, Scoala "Duiliu Zamfirescu" Dumbraveni, Scoala cu clasele I-VIII Dumitresti, Scoala nr .1 Garoafa, Scoala de Arte si Meserii Gugesti, Scoala de Arte si Meserii Maicanesti, Scoala Nanesti, Scoala Obrejita, Scoala nr.1 Popesti, Scoala Pufesti, Scoala Rastoaca, Scoala Slobozia Bradului, Scoala Timboiesti, Scoala nr. 1 Urechesti, Scoala de Arte si Meserii Vulturu si Scoala Botirlau. Numai in acest an, pe soselele din Vrancea, si-au pierdut viata 40 de persoane care au fost implicate in evenimente rutiere grave. (M. BESLEAGA, R. MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.