Educație

Bibliotecarii vrinceni, instruiti de specialisti din Franta si Belgia

Camelia Stănilă
26 sep 2008 1329 vizualizări
Mai multi bibliotecari scolari din Vrancea, in frunte cu Stela Sebe de la Casa Corpului Didactic, s-au instruit cu specialisti din Franta si Belgia, dar si din ministerele Educatiei si Culturii, pe tema Bibliotecile romănesti în era digitala .

Perfectionarea a avut loc in perioada 17-19 septembrie la Universitatea din Pitesti, in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Bibliotecarilor din Romania (ABR). Stela Sebe, care este si presedinte al filialei ABR Vrancea, a fost insotita de Liliana Leonte - Scoala "Anghel Saligny" Focsani, Didina Enache - Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani si Paula Leca - Grup Scolar "G.G. Longinescu". Ultimele doua bibliotecare au si fost recompensate cu diplome pentru activitatea desfasurata in scoala si in cadrul Asociatiei, la nivel national acordindu-se doar 8 astfel de distinctii la categoria bibliotecari scolari. In cadrul conferintei s-a discutat pe tema rolului bibliotecilor in era digitala si consecintele transformarii bibliotecilor scolare in centre de documentare si informare (CDI), s-a abordat problema formarii continue si a achizitiilor de publicatii electronice in cadrul consortiilor de biblioteca. "Discutiile care au avut loc s-au axat pe doua directii principale: cum trebuie sa priveasca un bibliotecar din invatamintul preuniversitar ideea CDI-urilor si cum sa preia si sa dezvolte acest proiect", a detaliat Stela Sebe, bibliotecar la CCD Vrancea, considerind dezbaterile un folositor schimb de experienta. De asemenea, s-au desfasurat si lucrari pe diviziuni si sectiuni, temele de dezbatere fiind variate: "Bibliotecile digitale in Franta", "Ghidul bibliotecilor universitare din Romania", "Digitizarea in masa", "Marketing si servicii in lumea virtuala"; "Metode de achizitii in bibliotecile scolare", "Accesul utilizatorilor la resursele electronice", "Rolul Clasificarii Zecimale Universale si al indexarii pe subiect". Schimbul de exeperienta a inclus si vizite de documentare in unitati din judetul Arges. ABR este organizatie profesionala si stiintifica a bibliotecilor si bibliotecarilor din Romania si are peste 2400 de membri din toate tipurile de biblioteci: nationale, universitare, publice, specializate si scolare. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.