Educație

Microbuzele, inscriptionate cu numele scolii

Camelia Stănilă
9 sep 2008 860 vizualizări
Inspectoratul Scolar Vrancea a dispus, in ultima vreme, inscriptionarea microbuzelor pentru elevi cu numele unitatii de invatamint beneficiare si sintagma "Acest microbuz este achizitionat prin programul MECT".

Aceasta dupa aparitia a tot mai multe sesizari legate de utilizarea in alte scopuri a mijloacelor de transport pentru elevi, dar si dupa ce unii primari au inceput sa se laude cu astfel de dotari. De altfel, se pare ca unii edili au pus sigla primariei pe microbuz, Dumitrestiul fiind doar un exemplu. Unii au avut chiar pretentii in a-l utiliza pentru transport local, cum s-a intimplat la Adjud, motivind ca oricum combustibilul si salariul soferului sint suportate de autoritatile locale. Nici situatia de la Valea Sarii nu a fost inca rezolvata, vehiculul fiind inca in curtea soferului Catalin Pintea. Inspectorul general Iordache Bostan a discutat ieri cu directorul scolii din localitate, pentru a face toate demersurile ca microbuzul sa ii duca pe copii la Colacu, chiar din prima zi de scoala. "Anul trecut, a existat un alt sofer, Stefan Pintea. Acesta era pensionar, nu avea contract, insa a fost platit de fostul primar Bordea. Catalin Pintea, la care se afla microbuzul, incearca sa-si recupereze banii pe cit a muncit, are si o hotarire definitiva si irevocabila din partea instantei. Omul are dreptate, incercam sa-l ajutam, insa problemele au fost cu vechiul primar si nu trebuie sa faca greseala sa blocheze un bun al scolii", a spus seful Inspectoratului Scolar, care a cerut si ajutorul Politiei, in caz ca situatia nu se rezolva la 15 septembrie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.