Educație

Prichindeii de la Sirbi au vizitat Biblioteca Nationala

Camelia Stănilă
26 aug 2008 2440 vizualizări
Cei 35 de elevi ai Scolii cu clasele I-IV Sirbi - comuna Tifesti au facut saptamina trecuta o vizita la Bucuresti, la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Impreuna cu invatatorii Maricela Mustata si Gabi Tudor, micutii au facut un tur printre miile de exemplare de carti, pentru a-si completa cunostintele dobindite in cadrul proiectului "Carte de ieri, carte de azi", aflat aproape de final. Actiunile menite sa-i atraga pe elevi spre lectura au fost finantate cu 20.850 lei, prin intermediul ultimei etape a programului de granturi pentru invatamint rural, implementat prin UJIP. "Vizita la Biblioteca Nationala a fost o adevarata bucurie pentru copii, mai ales prin faptul ca ei sint din mediul rural, unde biblioteca este mica si se ajunge rar la ea. Aceasta vizita nu putea fi facut si fara sprijinul doamnelor Doina Stanescu si Delia Chiru, de la Serviciul Comunicarea Colectiilor", a mentionat invatatorul Gabi Tudor. (C. S.)


Mai multe avize sanitare pentru scoli


Autoritatile sanitare si cele din invatamint spera ca pina la 15 septembrie numarul autorizatiilor sanitare acordate scolilor vrincene sa creasca. Astfel, incepind de miine, reprezentantii Inspectoratului Scolar si ai Autoritatii de Sanatate Publica vor merge prin scoli pentru a-i ajuta pe directori sa-si puna la punct documentatiile. Directorul ASP, dr. Cornelia Draguna, a fost ieri la ISJ pentru a pune la punct detaliile, ca la inceperea anului scolar sa nu mai apara discutii pe aceasta tema. Potrivit adjunctului ISJ, Emil Onea, care se ocupa de problema autorizatiilor sanitare, se estimeaza ca mai bine de 50% din unitatile de invatamint vor indeplini conditiile de autorizare. "D-na Draguna apreciaza ca peste 50% din scoli pot obtine avizul sanitar. La ora actuala, 130-140 de unitati sint in regula la acest capitol, ceea ce semnifica in jur de 30% din scoli. Din datele detinute de ASP se va ajunge la cel putin 300 de unitati cu aviz sanitar", a mentionat Onea. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.