Educație

Biblioteca lupta impotriva violentei

Camelia Stănilă
22 aug 2008 989 vizualizări
Elevii de la Scolile nr. 1 si 8 din Sud vor realiza o pagina de internet pentru filiala de cartier a Bibliotecii Judetene

Biblioteca Judeteana, prin Filiala Sud va demara incepind de saptamina viitoare proiectul "Biblioteca de cartier - spatiu de educatie continua", un program destinat elevilor de gimnaziu de la cele doua scoli din cartier, "Nicolae Iorga" si "Alexandru Vlahuta", menit sa vorbeasca despre violenta din unitatile de invatamint, despre autoritatea elevilor din clasele mari asupra "bobocilor". Programul va mobiliza 30 de elevi, care vor avea acces gratuit la internet pentru a traduce din limba engleza materiale despre aceste forme de abuz. Filiala Sud desfasoara acest proiect dupa ce l-a cistigat in cadrul unei competitii organizate de International Research&Exchanges Board, cu o valoare de 4.503 RON. "Programul «Biblioteca de cartier - spatiu de educatie comunitara» are ca obiective principale constientizarea comunitatii asupra existentei si pericolului pe care intimidarea, agresiunea si violenta in scoli le au asupra dezvoltarii normale a copiilor si tinerilor si sustinerea copiilor in procesul de cautare de solutii pentru a putea face fata acestui fel de violenta. Din cei 277 de elevi din clasele V-VIII de la Scolala «Alexandru Vlahuta» si cei 235 de la Scoala «Nicolae Iorga», 30 de elevi vor participa in mod activ la traducerea textelor despre bullying (abuz emotional) din limba engleza. Textele vor fi publicate pe pagina Bibliotecii Sud", a declarat bibliotecarul Liliana Mocanu. Efectiv, proiectul va incepe saptamina viitoare, initial cu un grup de 10 elevi, urmind ca pe parcurs sa li se alature si restul grupului. Copiii au la dispozitie doua calculatoare conectate la internet pe care vor putea lucra. "Programul cistigat de noi este unic in tara si poate fi extins si cu celelalte scoli din municipiu. Acte de violenta au fost semnalate mai putin la noi, cei de la scolile din Sud angajind jandarmi sa aiba grija de copii. Ca masura de protectie au fost montate garduri imprejmuitoare si dupa terminarea cursurilor inchid terenurile de sport. La program vor participa si trei studenttI voluntari", a adaugat Liliana Mocanu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.