Educație

Bostan: Locatiile pentru gradinite ramin aceleasi

Camelia Stănilă
19 aug 2008 905 vizualizări
Locatiile pentru noile grupe de gradinita nu vor fi modificate, dupa cum da asigurari inspectorul scolar general Iordache Bostan, mai ales ca pina la inceperea cursurilor mai este doar o luna. Seful invatamintului a reluat ieri discutiile pe aceasta tema cu primarul Decebal Bacinschi, astfel ca mutarea micutelor de la Glubul Sportiv de Gimnastica Focsani, cazate in doua sali de la Gradinita nr. 15, ramine batuta in cuie.

Aceasta cu toate ca in urma cu doua saptamini edilul parea induplecat sa caute alta varianta pentru doua grupe de prescolari. Conducerea ISJ s-a oferit insa sa le transporte pe gimnaste la antrenamente, cu microbuzul institutiei. "Locatiile pentru grupele de gradinita au ramas aceleasi, inclusiv la Gradinita nr. 15. mai bine ne gindim la 50 de copii care risca sa ramina acasa sau care vor ajunge in invatamintul particular, pe bani mult mai multi. Domnul primar a inteles situatia, mai ales ca noi am transmis la Minister destinatia spatiilor pentru gradinite. Vom avea grija si de gimnaste, noul spatiu asigura chiar conditii mai bune decit cel vechi, astfel ca nu au decit de cistigat. Le vom ajuta si cu transportul, cu microbuzul ISJ", a mentionat Iordache Bostan. Acesta a adaugat ca lucrarile de amenajare au inceput in unele locatii. Dificultati sint insa intimpinate la Scoala nr. 7, unde se pare ca directorul Marin Strapciuc refuza sa predea doua sali de clasa. "La Scoala nr. 7 doua sali sint gata, insa cu celelalte doua sali sint probleme, caci directorul nu se tine de cuvint si nu le preda. Ii trimitem decizie scrisa si daca nu elibereaza spatiul, pentru a fi pregatit pina la 15 septembrie, va primi si sanctiune. Nu e scoala dumnealui", a afirmat nemultimit seful ISJ. Bostan s-a aratat optimist ca anul scolar va incepe in conditii bune in toate unitatile de invatamint. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.