Educație

Biblioteca de vacanta deschide piticilor apetitul pentru lectura

Camelia Stănilă
19 iul 2008 1189 vizualizări
Copiii care vor sa se intilneasca cu colegii de scoala au la dispozitie programele variate ale Bibliotecii pentru Copii si Tineret

Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" va derula in aceasta vara un proiect educational si de cercetare privind atitudinea copiilor fata de lectura in afara scolii. In parteneriat cu "casa cartilor", la proiectul "Biblioteca de vacanta" participa si Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si mai multe scoli din judet. Astfel, pe parcursul intregii vacante de vara, Sectia pentru copii si tineret a Bibliotecii Judetene va derula programul "Conexiuni" sau "Interfetele lecturii", initiat de inspectorul de limba si literatura romana, prof. Elena Aluculesei si prof. Mariana Raneti de la Scoala "Al. Vlahuta", cu ajutorul bibliotecarilor Teodora Fintinaru si Margareta Tatarus. Acest proiect va avea un cadru flexibil de organizare, implica multi elevi si se desfasoara in mai multe locatii: sala de lectura in aer liber, sala multimedia, parcuri, casa memoriala "Al. Vlahuta", casa memoriala "Vasile Voiculescu", Scoala "Mihai Eminescu" Galati, Scoala "Ion Creanga" Buzau si Centrul de zi "Danut" care functioneaza pe linga parohia din satul Pitulusa, comuna Brosteni. "Copiii au libertate in alegerea activitatilor, textelor, volumelor, dictionarelor, enciclopediilor, a vizionarii filmelor artistice si a documentarelor pentru copii, stimulind lectura de suprafata, dar si pe cea de profunzime. Toti cei implicati in acest proiect doresc ca elevii participanti sa-si formeze si sa-si imbunatateasca deprinderi de lectura, tehnici de studiu individual, competente de comunicare orala si scrisa, prin orientarea activitatii spre lucrul in echipa, stimulind initiativa, spiritul competitiv si cooperant", spun organizatorii acestui proiect. Copiii care isi doresc activitate si relationare pe timpul vacantei au la dispozitie programul de lucru al Sectiei destinate in principal lor. Astfel, lunea se desfasoara in sediul de pe Titulescu Clubul de lectura - Biblioteca povestilor, martea - Biblioteca virtuala, miercurea - Ecobiblioteca, joia - Auditia de joi, iar vinerea - Atelier de creativitate - versuri, eseu si Clubul de desen "Povesti colorate". (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.