Educație

Scoala Livezile cauta piese de muzeu

Camelia Stănilă
17 iul 2008 856 vizualizări
Elevii si cadrele didactice vor sa mentina traditiile zonei Vizantea Livezi prin proiectul Traditie, ospitalitate, comunicare

Cei 21 de elevi ai Scolii cu clasele I-IV Livezile, comuna Vizantea Livezi, renumita pentru apele sale minerale, cauta obiecte vechi pentru muzeul scolii, pe care doresc sa-l puna la punct in cadrul unui interesant proiect finantat prin Programul pentru Invatamint Rural. Micutii au facut chiar un apel, pe pagina web de prezentare a scolii, pentru a primi donatii in acest sens. Proiectul "Traditie, ospitalitate, comunicare "" centru de intilnire pentru elevi si comunitate" si-a propus sa stringa relatiile dintre scoala si parinti, mai ales ca in comuna un procent important din populatie este plecata la munca in strainatate, lasindu-si copiii acasa. Astfel, amenajarea unui centru de informare in comuna, a cercului de traditii locale si a muzeului scolii a fost privita ca un bun prilej de a-i implica mai mult pe adulti in viata scolii. "Elevii scolii noastre, in numar de 5 fete si 17 baieti, sint copii ai caror parinti sint plecati la munca in strainatate in proportie de aproape 70%. Sint lasati in grija bunicilor, la rude, prieteni, sau, in caz fericit, in grija parintelui ramas acasa. Din cauza lipsei de supraveghere scade interesul pentru invataura, iar timpul liber, mai ales sfirsitul de saptamina si vacanele se transforma intr-o pierdere de vreme daca nu se creeaza un spatiu in care sa gaseasca ceea ce le lipseste in familie", se arata in prezentarea scolii si a proiectului. Astfel, parintii si bunicii priceputi la activitati traditionale, fie ca e vorba de tesut, cusut, incondeiat oua sau sculptat in lemn etc, au fost invitati sa faca si demonstratii pentru elevi. Micutii, indrumati de cadrele didactice, au in plan si crearea unei tabere de creatie si de infrumusetare a scolii, cu ajutorul colegilor de la scolile partenere. "In aceasta perioada, elevii au plecat la Sibiu, intr-o excursie ce vizeaza tot cunoasterea traditiilor populare. Proiectul pune accent tocmai pe ideea de a duce mai departe traditiile zonei Vizantea Livezi", a spus inspectorul general adjunct Emil Onea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.