Educație

60 de bibliotecari participanti la work-shop-ul profesional

Iulia Crețu
9 iul 2008 678 vizualizări
intilnirea de lucru a fost condusa de un specialist de peste Ocean

La inceputul acestei saptamini a inceput la Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea atelierul profesional "Biblioteca in societatea informationala", intilnire de lucru condusa de conf. univ. dr. Hermina G.B. Anghelescu - Wayne State University, Detroit, Michigan, SUA. La prima prelegere a specialistului de peste Ocean au participat interesati 60 de reprezentanti ai bibliotecilor publice, scolare, specializate si a arhivistilor din Vrancea. S-a discutat despre sistemul de biblioteci din America de Nord, din care fac parte, alaturi de alte tipuri, Biblioteca Congresului, dar si Bibliotecile Prezidentiale. De asemenea, s-au adus informatii despre structura si exigentele invatamintului biblioteconomic, aspecte ale codului de conduita al bibliotecarului, dar si ale prejudecatilor privind aceasta profesie in Romania. Discutiile au avut ca tema si tendinta de transformare a bibliotecilor in spatii multifunctionale, dar si nuantarea conceptului de utilizator. "Un aspect deosebit de important a fost discutarea Programului Global Libraries derulat in Romania, prin care se urmareste dotarea cu calculatoare a tuturor bibliotecilor publice din tara noastra, la initiativa FundaÃiei Bill & Melinda Gates, proiect aflat deja in derulare, in cinci centre pilot din Romania. Atelierul, foarte bine primit de participanti, a demonstrat ca biblioteca romaneasca a secolului XXI are nevoie nu numai de carti ori spatii adecvate, ci si de specialisti bine informati, de o noua atitudine si de recunoastere asumata din partea comunitatii", ne-a declarat Teodora Fintinaru, directorul institutiei. Cursul sustinut de conf. univ. dr. Hermina G.B. Anghelescu se va incheia vineri, 11 iulie, cu o sesiune de dezbateri. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.