Educație

Nu mai mascati posturi in scoli!

Camelia Stănilă
27 mai 2005 714 vizualizări
Inspectorul de personal a atras atentia ca doar dascalii care se supun unui concurs au sanse la un post bun. La ISJ este aglomeratie pentru inscrierea la titularizare.

Directorii de scoli au fost avertizati sa nu vina, la 1 august, cu posturi aparute "peste noapte", caci la aceasta data are loc ultima actualizare a posturilor vacante, pentru etapa a IV-a a mobilitatii personalului didactic. Inspectorul de personal, Vasile Grapa, a precizat ca in aceasta etapa va fi vorba doar de posturi netitularizabile si ca vor fi repartizati profesorii care au luat note sub 5 la concursul unic sau cei cu note mai mari, care nu au "prins" un post in etapele anterioare. Si inspectorul general Danut Popoiu a atras atentia asupra posturilor "mascate", spunind ca directorii vor trebui sa dea nota explicativa. "Nu mai mascati posturile in scoli. Oamenii sint in concediu fara plata de 3-4 ani de zile si ne facem ca nu vedem! Sinteti complici la aceasta situatie, nu trebuie sa lasati problema pe umerii inspectorului de personal sau a inspectorului general, ca lucrurile sa fie bune", a atras atentia "generalul" Danut Popoiu. Inspectorul Grapa s-a plins, la sedinta de lucru de ieri, ca si primele etape ale mobilitatii au dat batai de cap, din cauza neglijentei sau lipsei de curaj a directorilor. "Pentru a da continuitate, trebuie sa existe postul, insa au fost cazuri cind s-a dat acceptul pentru continuitate dar nu s-a mai verificat acest lucru. Asa ca noi am sta pina la 3 noaptea sa verificam dosarele si sa introducem datele in aplicatie. Si la continuitatile pentru concediu crestere copil au fost deficiente ... Daca eu nu am cerere din partea omului, nu pot sa-i dau continuitate ... daca vine in toamna la scoala si ma intreaba de ce i-am aprobat? Ati dat continuitate si pe posturi valabile mai mult de 4 ani. Acestea sint posturi titularizabile si intra in concurs. O alta lipsa de curaj din partea directorilor a fost cind doi-trei colegi aveau dreptul de continuitate si i-ati trimis pe toti la Inspectorat, in loc sa alegeti cu responsabilitate", s-a plins inspectorul responsabil cu evidenta personalului didactic, Vasile Grapa. Sefii din invatamint au precizat ca numai dascalii care s-au supus unui concurs, fie ca e vorba de examenul unic din 18-19 iulie, fie de testarea suplinitorilor, au sanse la un post.

Aglomeratie la depus dosare

Astazi este ultima zi de depunere a dosarelor in vederea sustinerea concursului unic de titularizare a profesorilor, programat pentru 18-19 iulie. In ultimele zile, holul ISJ a fost plin de candidatii care veniti sa se inscrie la examen. Oficialii din invatamint apreciaza ca vor fi circa 800 de candidati, pentru cele peste 600 de posturi titularizabile si netitularizabile, declarate vacante in acest an. In acest an pot fi ocupate 628 posturi in invatamint- 335 catedre titularizabile, 239 netitularizabuile complete si 54 incomplete. Candidatii pot afla care sint posturile libere pentru care pot opta, atit de la avizierul ISJ, cit si de pe internet, la adresa http://titularizare.edu.ro. Prima repartizare computerizata a dascalilor care i-au minim nota 7.00 va avea loc pe 29 iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.