Educație

Popoiu ii critica dur pe directorii mai putin gospodari

Camelia Stănilă
27 mai 2005 970 vizualizări
"Generalul" a vizitat mai multe scoli si este dezamagit de rata absenteismului, dar si de mizeria si dezordinea din unitatile de invatamint.



Inspectoratul Scolar Judetean a ridicat din nou problema curateniei si a ordinii in scoli, situatie cu care invatamintul se confrunta de ani de zile. Ultimele inspectii au scos la iveala un numar foarte mare de absente, inregistrate atit in rindul elevilor, cit si al profesorilor. Multi considera ca daca se apropie sfirsitul de an, atunci nici controalele nu vor mai avea loc. De altfel, chiar in timpul sedintei cu directorii de ieri, inspectorii scolari au vizitat scolile pentru a verifica prezenta la ore, in lipsa managerilor din scoli. Danut Popoiu a precizat ca problema chiulului nu-i vizeaza numai pe scolarii din anii terminali, ci si pe cei din clase mai mici, ceea ce nu este normal. "Vineri am trimis oameni in scoli, iar cind am primit la ISJ situatia prezentei in ziua respectiva, ne-am pus miinile in cap. Nu e vorba numai de elevii clasei a XII-a, ci ne referim si la elevii din clasele mai mici. Se pare ca buba se intinde-n jos. Mi se pare ca este cam devreme, luna mai, ca sa avem o astfel de prezenta la ore, care lasa de dorit. Si ca sa fim clari, nu e vorba numai de elevi, ci si de profesori", a atras atentia inspectorul sef Danut Popoiu, in cadrul sedintei de ieri.

Scoli ale nimanui

Inspectorul scolar general a facut mai multe vizite neanuntate la scolile din judet, multe dintre acestea fiind descoperite cu nereguli la capitolul curatenie, dar nu numai. "La Golesti, am gasit o magazie cu materiale, schelete metalice care nu erau folosite, dar de care alte scoli poate ca ar avea nevoie. Ar trebui sa le faceti blaturi, avem licee de specialitate care ar putea sa va ajute - Liceul Forestier, Liceul din Vidra ... Nu putem aduce mobilier Neoset peste tot. O alta problema descoperita este aceea a wc-urilor din curte. Macar usi sa le punem si sa-i invatam pe elevi sa le foloseasca, pentru ca se pare ca nu stiu", a spus "generalul" scolilor vrincene. Si la Urechesti, scoala este imprejmuita de un gard rupt si care sta sa cada. Danut Popoiu l-a criticat dur pe directorul de acolo, spunind ca nu ar trebui sa astepte sa vina primarul sa repare gardul, ci mai bine ar mobiliza parintii. La scolile din Vulcaneasa si Pitulusa, seful ISJ a descoperit profesori care stateau de vorba pe holuri, in timp ce copiii se prefaceau ca fac ore. Danut Popoiu a mai afirmat ca nu i se pare normal ca profesorii celor doua scoli din Sindrilari sa aiba acelasi spor de zona, atita timp cit o unitate de invatamint este la sosea, iar cealalta la 3 kilometri departare.

Scoli jos palaria!

Chiar daca in judet sint multe cladiri care ar avea nevoie de noi dotari, seful ISJ a gasit si unitati de invatamint unde se cunoaste "mina" directorului bun gospodar. "La Nanesti am gasit o gradinita superba. Daca as avea un copil, acolo l-as duce. La fel este situatia si la gradinita de linga Scoala nr. 3 din Adjud. La Scoala Cotesti, Colegiul Economic, Liceul Forestier si Liceul din Odobesti - jos palaria! - am fost legitimat la intrare. Elevul de serviciu chiar isi facea datoria, mi-a cerut act de identitate si m-a intrebat cu cine doresc sa vorbesc, daca toti profesorii sint la ore. Si chiar avea dreptate, asa nu mai intra in scoala orice vinzator de stofe. Tin sa-i felicit pe acesti directori", a mai adaugat Danut Popoiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.