Educație

8,49% din bacalaureati au picat romana

Camelia Stănilă
1 iul 2008 1266 vizualizări
Procentul de promovabilitate este de peste 90%, insa cele mai multe note sint de 7.50 - 8.00 u bacalaureatul continua azi cu proba D

Proba scrisa la limba si literatura romana din aceasta sesiune de bacalaureat a fost cu ghinion pentru 239 de candidati, care nu au reusit sa obtina minimul 5, pentru a putea promova. Astfel, din totalul de 2.812 lucrari evaluate de profesori la aceasta proba, un procent de 8,49% au primit note sub acest prag. Procentul de promovabilitate s-a mentinut ridicat, fiind de 91,5% la limba si literatura romana scris. Potrivit statisticilor facute in cele doua centre de evaluare, notele obtinute de candidati au fost de la o extrema la alta, insa marea majoritate sint de 7.50- 8.00. Au fost insa si cazuri de note de 1, ceea ce inseamna ca respectivii candidati nu au primit decit punctul din oficiu, nereusind sa rezolve nici o cerinta. "Noi am avut 1.496 lucrari, din care 129 au fost sub 5, ce inseamna un procent de 9,17%. Am avut trei note maxime, de 10, dar si o nota de 1. Au mai fost si note de 1,20 printre cei picati", a mentionat prof. univ. dr. Paulica Raileanu de la Univ. Tehnica "Gh. Asachi" Iasi, presedintele centrului de evaluare de la Scoala nr. 3 Focsani. La celalalt centru de examinare de la Grupul Scolar "G. G. Longinescu" au fost corectate 1.416 lucrari. Din acestea, 110 au fost cu note sub 5, astfel ca procentul de promovabilitate s-a ridicat la circa 92%. Si in acest centru s-au inregistrat citeva note de "10 curat", in conditiile in care aici au fost arondate lucrarile celor de la Colegiul Unirea. Notele absolventilor de liceu nu vor fi afisate decit la finalul sesiunii de bacalaureat, mai exact simbata, pe 5 iulie. Reprezentantii din invatamint sustin ca oricum elevii sint intr-o tensiune continua pe parcursul saptaminii, astfel ca este mai bine ca rezultatele probelor scrise sa se cunoasca la final, pentru a nu abandona. Aceasta in conditiile in care isi vor putea mentine notele de la probele promovate, in sesiunile urmatoare. Examenul "maturitatii" continua astazi cu proba obligatorie a profilului (D). Cei mai multi candidati "" 2.163 "" sustin proba la matematica, in timp ce 318 vor sustine examen la geografie si 191 la istorie. Profesorii corectori au fost deja desemnati, fiind asteptati in aceasta dupa-amiaza in centre pentru a trece la evaluarea lucrarilor. Pe 2 iulie se va desfasura proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (E), la care sint cele mai multe discipline de examen, in timp ce joi 3 iulie are loc ultima proba a bacalaureatului, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F). Probele scrise incep la orele 9.00, cind are loc extragerea variantelor de subiect. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.