Educație

Admiterea, in linie dreapta

Camelia Stănilă
4 iun 2008 1324 vizualizări
Directorii de scoli au primit ultimele indicatii privind admiterea, mai ales ca peste o saptamina va fi cunoscuta si ierarhia elevilor u s-au adus precizari privind calculul mediilor, inclusiv pentru elevii care au facut o parte din studii in strainatate

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean i-a chemat ieri la instruire pe directorii de scoli, pentru a pune la punct ultimele detalii pentru admiterea elevilor la liceu si a elimina neclaritatile ce ar putea aparea. Admiterea a intrat in linie dreapta, in conditiile in care saptamina viitoare, pe 11 iunie, va fi publicata ierarhia elevilor la nivel de judet. Elevii de a VIII-a vor finaliza cursurile in acest sfirsit de saptamina, iar directorilor li s-a cerut ca mediile sa fie deja incheiate joi. Pina vineri, la ora 10.00, ISJ trebuie sa intre in posesia tabelelor cu absolventii de a VIII-a, notele cu doua zecimale de la tezele cu subiect unic si media claselor V-VIII. Conducerea ISJ a mentionat ca mediile se calculeaza indiferent daca elevii au luat la teze note sub 5. Inspectorul general adjunct Tudor Gogancea a facut precizari si asupra modului de calcul al mediilor de admitere pentru elevii care au facut o parte din studii in strainatate, dar si a modalitatii de calcul pentru elevii din seriile anterioare. "Pentru elevii din seria curenta care au terminat semestrul I in strainatate si li s-au echivalat notele, iar in semestrul II au sustinut teze cu subiect unic, se calculeaza doar media tezelor din semestrul II. Cei care au finalizat integral anul in strainatate vor fi inscrisi in clasa a IX-a peste numarul efectivelor de 28 elevi la clasa, dupa echivalarea studiilor. Pentru elevii din seriile anterioare, in calculul mediei de admitere intra notele de la testele nationale, chiar daca nu au fost promovate. Doar cei care nu au dat examenul sau au absentat se vor inscrie la scolile de arte si meserii", a mentionat inspectorul general adjunct Tudor Gogancea.


Parintii si elevii, consiliati atent


Sefii invatamintului au atras atentia si asupra instruirii atente a parintilor si elevilor, ce trebuie sa completeze informatiile din brosura admiterii. Sedintele cu parintii trebuie realizate pina pe 6 iunie. "Parintii sa fie informati asupra modului de completare a fiselor. La sfirsitul sedintelor sa incheiati procese verbale, semnate de parinti, pentru ca acestia sa nu reclame ca nu au stiut cum sa procedeze si copilul a ajuns sa fie admis la o unitate la care nici nu se gindea. Multi motiveaza asta dupa semestrul I, cind vor sa-si transfere copiii. Trebuie doar sa-i consiliati, nu sa-i influentati in optiuni", a adaugat Tudor Gogancea. Inspectorul a vorbit si despre mediile de intrare de anul trecut, specificind ca acestea sint orientative, ba chiar ar putea sa scada in acest an, odata cu introducerea sistemului de admitere pe baza tezelor unice. Ordinea descrescatoare a mediilor va fi cunoscuta la nivelul scolilor pe data de 9 iunie, cind se vor completa si fisele elevilor de catre secretariatele scolilor. Tot atunci se va actualiza si baza de date cu corigentii, elevii exmatriculati, a celor care vor sa fie admisi in alte judete sau cei care vor sa participe la probele de aptitudini din 12-15 iunie, in vederea intrarii la Liceul de Muzica si Arte Plastice si Liceul cu Program Sportiv. Intre 12-20 iunie se vor face optiunile pentru profilele si liceele preferate de elevi, iar pe 27 iunie va avea loc prima repartitie computerizata. Pentru anul scolar 2008-2009 au fost aprobate 2.652 de locuri in 96 de clase de liceu (zi, seral si frecventa redusa). La scoala de arte si meserii au fost aprobate 1.324 locuri, in 49 de clase. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.