Educație

Liceenii sint bolnavi de chiulangita

Camelia Stănilă
24 mai 2005 800 vizualizări
Pentru reducerea fenomenului de absenteism scolar, Ministerul Educatiei doreste reducerea programei scolare pentru clasa a XII-a

Inspectoratul Scolar Vrancea a descoperit un numar alarmant de absente in liceele vrincene, in urma verificarilor electuate saptamina trecuta. Inspectiile au vizat prezenta la ore a elevilor si profesorilor, precum si corectitudinea si ritmicitatea notarii la clasa, avind in vedere apropierea sfirsitului de an scolar. "Am verificat toate liceele si concluziile nu au fost deloc multumitoare. S-au gasit licee unde numarul de absente este alarmant, atit la elevi cit si la profesori. In notele de control s-a consemnat acest lucru, urmind ca directorii sa ia masuri. Si Politia a facut o razie prin baruri saptamina trecuta. Ne-a bucurat faptul ca elevii nu au fost decoperiti consumind alcool, insa erau in timpul orelor. Vom repeta aceste verificari in licee, daca nu de doua ori pe saptamina, macar o data. Tindem sa scapam de sub control acest fenomen, de aceea trebuie sa intervenim", a afirmat inspectorul scolar general Danut Popoiu. O analiza a fenomenului de absenteism descoperit in scoli va fi realizata si in sedinta cu directorii, care va avea loc joi, la Grupul Scolar de Electrotehnica. "Generalul" Popoiu a afirmat ca nu s-au gasit inca solutii pentru diminuarea chiulului la clasele terminale, insa oficialii de la Bucuresti asteapta sugestii si din partea dascalilor. Seful ISJ a mai spus ca, pentru urmatorii ani, Ministerul Educatiei are in intentie reducerea programei scolare la clasa a XII-a, avind in vedere ca absenteismul a devenit un fenomen national. "Exista in intentia Ministerului ca elevii de clasa a XII-a sa studieze doar sase materii. Se pare ca de acest lucru vor beneficia elevii care sint acum in clasa a X-a. Nu s-a luat inca o decizie in acest sens, insa se discuta la modul cel mai serios. Trebuie luate masuri si mai jos, la clasele mai mici, pentru ca programul elevilor este infernal. Ii inteleg si pe copii ca nu pot participa la toate orele, dar nici sa numaram prin cataloage 100- 150 de absente, fie ele si motivate... Este si de datoria noastra, a profesorilor, sa facem orele mai lejere, mai atractive, sa le facem cu elevii", mai este de parere profesorul Danut Popoiu. Seful Inspectoratului Scolar a mai adus in discutie si problema scutirilor medicale, obtinute mult prea usor de catre elevi. Danut Popoiu si-a aratat intentia de a discuta pe aceasta tema cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, pentru ca problema nu poate fi rezolvata doar de oficialii scolari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.