Educație

Profesorii de fizica si chimie nu se mai pot titulariza

Camelia Stănilă
29 mai 2008 1253 vizualizări
Indiferent de rezultatele obtinute la examen, dascalii nu au nici un post liber u 194 de catedre titularizabile vor fi disponibile celor cu minim 7.00 la concursul din 16 iulie

Profesorii de fizica si chimie au ajuns in situatia ingrata de a ramine suplinitori, din lipsa unor catedre pe care sa se poata titulariza. Daca la concursurile din anii trecuti aveau la dispozitie 3 - 4 posturi, chiar si in mediul rural, lista aprobata pentru acest an de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar nu contine nici macar un post la aceste discipline. "Este o mare problema cu catedrele. Inainte de \'89 erau foarte multe de chimie, insa acum s-au redus. Multi profesori s-au reorientat, au facut facultatea de informatica si acum ocupa chiar si prin concurs posturi de profesori de informatica sau TIC", spune inspectorul general Iordache Bostan. Numarul mic de ore de predare disponibile s-a observat si la sedinta publica pentru completari de norma si nu doar la aceste discipline. Reducerea catedrelor titularizabile se observa si la istorie si geografie. Pe lista din acest an exista un singur post de geografie si 2 posturi de istorie, la care se mai adauga inca 2 de istorie- geografie, toate in mediul rural. In mare criza sint si invatatorii, in numar foarte mare in Vrancea, care insa nu au la dispozitie decit 8 posturi titularizabile in mediul rural. Pe lista catedrelor cu viabilitate de cel putin 4 ani, destinate candidatilor care iau peste 7.00 la concursul national din 16 iulie, se afla 194 de posturi, 53 in mediul urban si 141 in rural. Cele mai multe catedre, 26, sint disponibile la limba franceza (3 urban), la care se adauga 25 la engleza (4 urban) si 3 de franceza - engleza (rural), aceasta si pentru ca in anii trecuti s-au gasit cu greu profesori calificati care sa predea aceste discipline. Educatoarele se vor bate pe 20 de posturi titularizabile (3 urban), pentru profesorii de romana sint 22 de posturi, la religie 16, la educatie fizica 11, la care se mai adauga alte 7 de specialitati sportive, in timp ce la matematica sint doar 6 posturi vacante. Inscrierile pentru examenul de titularizare din acest an se vor face in perioada 2 - 20 iunie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.