Educație

Teza cu bucluc la Vintileasca si Odobesti

Camelia Stănilă
14 mai 2008 1277 vizualizări
Doi elevi au fost prinsi copiind si vor primi nota 1 u subiectul la limba si literatura romana nu a parut foarte usor elevilor, desi au avut de caracterizat personaje din opere

Un elev de la Vintileasca si unul de la Liceul Teoretic Odobesti au fost prinsi incercind sa fraudeze tezele cu subiect unic de ieri, la limba si literatura romana, astfel ca se vor alege cu nota 1. In acest semestru, se pare ca dascalii au fost mult mai stricti cu elevii, in conditiile in care Inspectoratul Scolar a atras atentia asupra rezultatelor, de multe ori in contradictie cu notele din catalog. Baiatul de clasa a VII-a de la Vintileasca a fost surprins de profesorii supraveghetori in timp ce copia dintr-o carte, cazul ajungind imediat si in atentia ISJ. "Un baiat a fost prins copiind si a fost eliminat. Degeaba am atras noi atentia copiilor, unii mai incearca", ne-a spus si directorul Scolii Vintileasca, Stana Georgescu. Si la Odobesti, un elev de clasa a VIII-a a fost prins cu fituici. Sefii ISJ considera ca incidente de acest gen pot fi evitate, daca dascalii incearca sa-i constientizeze mai mult pe copii. Aceasta mai ales ca, in ciuda faptului ca mai exista doua sesiuni speciale pina in vara, mediile elevilor vor fi incheiate cu nota 1. "Li se face proces verbal pentru ca au incercat sa copieze, care se ataseaza lucrarii, iar in centrul de evaluare se pune nota 1. Nu se vor mai putea prezenta la alta sesiune, era altceva daca nu se prezentau... Cred ca este si o lipsa de atentie a supraveghetorilor, copiii cind se vad supravegheati nu incearca sa copieze. Acum vor rata poate un loc bun la liceu", a explicat inspectorul general adjunct Emil Onea.


Subiecte mai grele in semestrul II


Ieri, circa 3.700 de elevi de clasa a VII-a si 3.800 de elevi de clasa a VIII-a au avut de rezolvat varianta cu numarul 10 la disciplina limba si literatura romana. Timp de doua ore, ei au dat piept cu subiecte ceva mai grele decit in primul semestru de scoala, insa au iesit optimisti din salile de clasa. "Au fost cam la fel de grele subiectele, am avut de caracterizat un personaj dintr-o balada sau nuvela. Sper sa iau o nota buna", ne-a spus Vlad Culpoi, elev in clasa a VII-a. Tot caracterizarea unui personaj, de comedie de aceasta data, a trebuit pusa pe hirtie si la clasa a VIII-a. Tinerii au spus ca examenul nu a pus mari probleme, insa asteapta sa se consulte cu profesorii de la clasa pentru a-si estima rezultatele. "A fost mai greu decit in primul semestru. Am caracterizat un personaj de comedie, pe Ghita Pristanda. Aici trebuia sa invatam. De aceasta parte depinde nota noastra, sint 30 de puncte. Restul exercitiilor le-am facut la clasa, nu sint ceva necunoscut", ne-a spus Alina Mindru, clasa a VIII-a B la Scoala nr. 3, care ne-a marturisit ca are ceva mai multe emotii la matematica, avind in vedere ca doreste si un loc la Filologie, la Colegiul Cuza. "Mai dificil mi s-a parut punctul C, unde ni s-a cerut sa ne spunem opinia despre semnificatiile sau mesajul fragmentului de la prima parte. Subiectul III in schimb mi s-a parut accesibil", a completat si Elena Lungu, clasa a VIII-a, care aspira sa intre la Colegiul Economic. Ultima proba a tezelor cu subiect unic este programata pentru vineri, la matematica. Un elev de la Valea Sarii a solicitat deja sa sustina teza in spital, in aceasta perioada fiind internat la Bucuresti. Copilul, cu note foarte mari dupa cum spune si seful ISJ, Iordache Bostan, doreste sa nu rateze admiterea la liceu, in ciuda bolii de care sufera. "Cautam sa-l ajutam pentru ca acest elev nu doreste sa amine teza si sa-i fie afectata admiterea. Legea ii permite sa dea teza si din spital. Si noi am fost uimiti cita vointa la un copil care se lupta cu destinul", a afirmat Iordache Bostan. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.