Educație

Bostan, amenintat pentru un post de director

Camelia Stănilă
13 mai 2008 1066 vizualizări
Fostul director al Scolii Negrilesti a predat stampila scolii cu greu, acuzind ca a fost demisa pe criterii politice u seful ISJ spune ca s-a ambitionat dupa ce a primit un telefon de amenintare de la un pesedist si nu ar mai vrea sa demisioneze daca ajunge PSD la putere

Disputele pentru functia de director al Scolii Negrilesti au dus la amenintari la adresa sefului Inspectoratului Scolar, dupa ce directorul Galia Vasuianu a acuzat ca a fost demis pe criterii politice. Iordache Bostan spune ca a primit doua telefoane "din zona PSD" pentru a o repune in functie pe fosta directoare Galia Vasuianu, sotia primarului social-democrat din comuna, Ion Vasuianu, candidat pentru un nou mandat. In locul acesteia a fost numita recent, cu delegatie, educatoarea Nusa Anghene, membru PNL. Desi spune ca i-a trecut prin gind sa demisioneze in cazul in care liberalii nu ar mai fi la putere dupa alegeri, Iordache Bostan s-a ambitionat si-a aratat intentia de a ramine in fruntea ISJ. "Ma gindeam sa las pe altii, eram curios sa vad cum fac si altii treaba. Dar dupa aceasta amenintare m-am razgindit si am de gind sa ma prezint la concurs si in 2012. Am primit un telefon din zona PSD, ca daca in 24-48 de ore nu o pun pe dna Vasuianu directoare voi zbura de la ISJ", a spus seful ISJ, fara sa dea nume insa, semn ca se teme sa dea cartile pe fata. Acesta a mentionat ca si predarea stampilei s-a facut cu greu, fosta directoare de la Negrilesti acceptind sa lase insemnele pe perioada concediului medical in care a intrat recent, mai ales ca au demarat si tezele cu subiect unic. Potrivit sefului ISJ, disputa are conotatii politice, dat fiind ca a inlocuit un membru PSD cu un membru PNL. Acesta considera ca directorul Galia Vasuianu, ce a ocupat functia in ultimii 13 ani, vroia sa ramina pe post doar pe perioada alegerilor, de vreme ce a implinit virsta de pensionare si nici macar n-a facut cerere de prelungire la catedra pe anul scolar 2008-2009. "Mai primisem un telefon din zona PSD cu jumatate de ora inainte, dar am explicat ca decizia a fost luata in Consiliul de Administratie, ca s-a votat persoana cu persoana. Uneori s-a dat continuitate aceleiasi persoane, alta data trebuia sa formam un om nou si s-au facut propuneri in CA, nu din partea mea. Probabil ca doamna directoare avea interes sa ramina director cit e campanie", opineaza Iordache Bostan, desi recunoaste ca daca ar fi avut discutiile inainte de acordarea deciziei pentru noul director, lucrurile ar fi putut sta altfel. Seful ISJ a sugerat astfel ca directoarea si-ar fi sustinut mai bine sotul, candidat pentru un nou mandat de primar din partea PSD. In acest context, seful ISJ spune ca mai are multe de facut, in principal sa schimbe "mentalitatea parintilor, profesorilor, directorilor, politicienilor, primarilor si elevilor". Bostan spune ca nu este la prima amenintare pe linie politica, in situatii de acest gen fiind implicat si inainte de 1989. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739403 zile, 7 ore, 8 minute, 55 secunde
Pe zi ce trece se adevereste ca dovleacul e o simpla marioneta, ca jocurile se fac la alt nivel. Cand altii au spus acest lucru au fost discreditati.
, acum 739403 zile, 7 ore, 8 minute, 55 secunde
In Vrancea invatamantul va fi mereu de KKT atata timp cat in fruntea lui vor fi numai NULITATI. La asta se mai adauga si criteriul POLITIC . Rusinos !
, acum 739403 zile, 7 ore, 8 minute, 55 secunde
Daca PD-L castiga alaegerile mai dai examen in 2012?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.