Educație

Ajutor moral pentru educarea copiilor

Camelia Stănilă
12 mai 2008 1065 vizualizări
Dascalii se vor lupta cu mentalitatile adultilor, pentru a le oferi elevilor o educatie de calitate si pentru a limita abandonul scolar

Parintii din Homocea beneficiaza de sprijin in educarea copiilor, din partea cadrelor didactice, in cadrul unui parteneriat diriginte-familie pus sub genericul "Ajutor moral pentru educarea copiilor". Proiectul, coordonat de profesorul Nicolae Ceausoglu, este destinat grupurilor dezavantajate, avind ca motto "In umbra parintilor cresc florile vietii". Dascalii de la Scoala de Arte si Meserii (SAM) Homocea, condusa de Vasile Hozit, vor sa-i incurajeze pe adulti ca "se poate si mai mult, numai sa existe vointa". "Elevii clasei dau dovada de egoism, invidie reciproca, egocentrism. Majoritatea parintilor grupului educat sint de etnie roma nedeclarata, iar 80% din timpul scolii acestia sint plecati in tara sau peste granite. Absenta notiunilor psiho-pedagogice s-a dovedit prin limitarea metodelor educative la violenta, abandon scolar pe parcursul unui semestru sau a intregului an scolar", se arata in motivatiile programului. Acesta a demarat in septembrie 2007 si va fi implementat pina in anul scolar 2010-2011. "Homocea este un sat in care ponderea mare a parintilor apartine grupurilor dezavantajate. Educatorul, oricit de bine ar fi pregatit din punct de vedere metodic, se loveste de rezistenta tacita privind educarea copiilor in contextul cerintelor contemporane. «Scoala incluziva», «Euro 200» si alte programe atrag masa de copii catre scoala, iar rezultatele incet, incet, incep sa apara. In grupul parintilor dezavantajati exista inca idei preconcepute, sa nu le spunem invechite, dar care cu rabdare, dar si cu daruire de sine trebuie corectate. In acest context am demarat acest program", a precizat coordonatorul proiectului, prof. Nicolae Ceausoglu. In proiect sint colaboratori si bibliotecara Mihaela Atomei, alaturi de prof. Maricica Radu. Pe linga discutiile libere sustinute de diriginti cu parintii, activitatile sint sustinute si prin "Mapa parintelui" si "Mapa educatorului". (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.