Educație

Monografia comunei Gugesti iese de sub tipar

Camelia Stănilă
6 mai 2008 1419 vizualizări
Monografia comunei Gugesti va iesi chiar in aceste zile de sub lumina tiparului, pentru a fi lansata la finele saptaminii

Lucrarea a fost realizata de profesorul de limba si literatura romana Vasile Lefter, de la Liceul Pedagogic, alaturi de sotia sa care s-a ocupat mai mult de parte de istorie - geografie. Desi spera sa finalizeze monografia in 3-4 luni, munca a durat aproape un an si jumatate, in conditiile in care datele de arhiva au fost colectate greu. "Comuna a tinut cind de Moldova, cind de Muntenia, astfel ca multe documente se afla la Buzau. Multe dosare nu au fost deschise niciodata, din pacate. Doar unul - doi localnici care cred ca s-au interesat de pamint. E foarte greu sa scrii o asemenea monografie, nu cred ca voi mai face inca una", a mentionat Vasile Lefter, care a adunat insa informatii pe 270 de pagini. Profesorul se lauda cu o monografie mai altfel, neconsiderind-o "seaca si rece" precum celelalte lucrari de gen. Filologul si-a pus amprenta prin amintiri fascinate ale localnicilor, dar si prin prezentarea unor obiceiuri vechi, cum e alegerea reginei balului, spre exemplu. Monografia comunei Gugesti va aparea in 500 de exemplare, fiind lansata simbata, 10 mai. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.