Educație

Subiectele orale de bac, pe net

Camelia Stănilă
26 apr 2008 779 vizualizări
Liceenii de a XII-a au la dispozitie din aceasta saptamina modelele de subiecte pentru probele orale de bacalaureat.

Bacalaureatul din acest an debuteaza pe 23 iunie, cu proba orala la limba si literatura romana

Acestea au fost postate deja de Ministerul Educatiei, la adresa de internet www.subiecte2008.edu.ro. Tot aici pot fi consultate instructiunile de realizare a biletelor ce vor fi extrase de elevi la probele orale. Dascalii cooptati de MECT au elaborat intre 50 si 100 de itemi pentru fiecare proba in parte, romana, limba materna si limbi straine. Liceenii au la dispozitie si precizarile metodologice cu privire la modul de abordare a textului, bareme de evaluare a raspunsului oral, cerinte generale, precum si itemi pentru evaluarea la proba orala. Textele la prima vedere, care vin in completarea modelelor publicate pentru biletele de examen, vor fi transmise centrelor de examen cu maximum 48 de ore inainte de proba. Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programata intre 23 iunie si 9 iulie, iar a doua intre 18 august si 1 septembrie. Probele orale se vor desfasura intre 23 si 26 iunie astfel: 23 - 24 iunie - limba si literatura romana si 25 - 26 iunie - limba si literatura moderna. Examinarea se realizeaza in prezenta a cel putin 3 candidati, de catre cei doi profesori examinatori din comisie. Acestia pot interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. Fiecare profesor examinator evalueaza raspunsul cu note intregi de la 1 la 10, in functie de punctajul orientativ de evaluare. Daca baremul conduce la punctaje fractionare, acestea se rotunjesc la cel mai apropiat intreg (in cazul fractiunilor de 50 de sutimi, rotunjirea se face in favoarea elevului). Un candidat se considera promovat la proba orala daca a obtinut minimum nota finala 5 (cinci). în caz contrar, candidatul este declarat "respins". Probele orale sint eliminatorii. Candidatul respins sau neprezentat la proba nu mai participa la examinarile urmatoare. Nu se admit contestatii la probele orale si practice din cadrul examenului de bacalaureat, cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic - muzica. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.