Educație

In suflet cu jertfa lui Iisus

Raluca Manolache
26 apr 2008 862 vizualizări
Biserica din centrul comunei Vintileasca gazduieste marti, in a doua zi de Paste, o expozitie concurs intitulata sugestiv "In suflet cu jertfa lui Iisus", realizata de elevii vintileni.

Copiii din Vintileasca isi expun la biserica icoanele pictate si ouale incondeiate la scoala

Actiunea este organizata de Scoala Vintileasca, in colaborare cu primaria si parohia. Satenii, nelipsiti de la slujbele religioase, vor putea admira icoane pictate de copii, oua muncite, cusaturi traditionale, dar si compuneri literare pe teme pascale. Profesoara Stana Georgescu, directorul scolii si coordonatoarea proiectului, spune ca a ales biserica tocmai pentru ca rezoneaza perfect cu marea sarbatoare crestina. "Comunitatea locala trebuie sa cunoasca activitatile derulate la scoala. Copiii au lucrat la icoane de la inceputul acestui an si ouale au fost incondeiate in aceste zile cu multa migala. Au invatat sa incondeieze oua in cadrul unui curs optional facut la scoala. Cum in perioada sarbatorilor persoanele plecate se intorc in sat, iar biserica este centrul spiritual al asezarii, vrem sa le facem o primire frumoasa. Sintem mindri ca putem sa le aratam ce fac copiii. Ne dorim sa promovam lucrurile frumoase, mai ales ca in Vintileasca se pastreaza inca traditiile", ne-a spus profesoara Stana Georgescu. De altfel, localnicii de la mic la mare asteapta cu bucurie sarbatorile de Pasti care in zona de munte au un parfum aparte. Profesoara Stana Georgescu, care este si coordonatorul Ansamblului folcloric "Dorul Ciobanasului", ne-a spus ca in aceste zile satele forfotesc de gospodine care nu mai prididesc cu prepararea bucatelor. O atentie speciala necesita la Vintileasca incondeierea oualor pentru care gospodinele au facut o adevarata pasiune. Ouale muncite la Vintileasca ajung in fiecare an la expozitii nationale. In Joia Mare, pe postul tv Favorit, Iftinca Tanase, o mamica din comitetul de parinti, alaturi de eleva Simona Noaptes, au aratat telespectatorilor cum se infrumuseteaza oale pe valea Rimnicului. De Paste se intorc acasa si cei plecati la munca, unii chiar vin din locuri indepartate. Primaria spera ca ei vor fi bucurosi sa gaseasca drumurile comunale modernizate si astfel sa ajunga cu autoturismele pina in poarta casei, chiar si in satele unde pina acum asa ceva nu era posibil. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.