Educație

Restringeri cu miza, la Scoala nr. 3

Camelia Stănilă
9 apr 2008 6266 vizualizări
Directorul Scolii nr. 3 Focsani, Petrica Moraru, are sanse sa mai predea la aceasta unitate de invatamint doar daca promoveaza concursul pentru directori.

Directorul Petrica Moraru este in situatia unica de a fi in restringere de activitate

Aceasta pentru ca profesorul de fizica a intrat in restringere de activitate incepind cu 1 septembrie 2008, situatie unica la nivel de judet. Potrivit metodologiei, postul de director este rezervat si nu intra in calcul la restringerile de activitate, insa cum ambele cadre didactice de fizica de la Scoala nr. 3, Petrica Moraru si Tincuta Apostu, au functii de conducere, evaluarea s-a facut intre acestia. "Daca promoveaza concursul, dl Moraru poate fi director, caci metodologia ii permite sa aiba doar orele de predare obligatorii, un sfert din catedra in cazul directorului", a explicat inspectorul de management Emil Radu. Petrica Moraru este concurat pentru postul de director de adjuncta sa, Tincuta Apostu, care evident are un punctaj ceva mai mare, ce-i va fi atu si la concurs. Evaluarile pentru directori si directori adjuncti se fac intre 14-25 aprilie, astfel ca pina la sedinta publica pentru restringeri de activitate se va cunoaste noul manager al Scolii nr. 3. Pe lista restringerilor de activitate afisata la Inspectoratul Scolar se mai afla citeva nume cunoscute de dascali, printre care si inspectorul de la invatamint prescolar Gica Tandara. Desi si acesta are catedra de invatator rezervata la Scoala nr. 3, se pare ca aparitia sa pe lista s-a facut la solicitarea proprie. Consilierul educativ al Liceului de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu", profesoara de engleza Ioana Constantinescu, dar si profesoara de latina Elena Soare se mai afla in restringere de activitate. Desi este cea mai cunoscuta profesoara de latina din judet, Elena Soare se confrunta cu diminuarea numarului de clase care mai studiaza aceasta disciplina, la ora actuala catedra fiindu-i impartita intre Colegiile Unirea si Cuza. Profesorii de istorie Nicoleta Cainap si Veronel Zanoaga de la Liceul Pedagogic intra din nou in restringere, dupa ce si in anii anteriori au participat la sedinte publice pentru a-si reintregi catedra. (C. STANILA)


Scolile ar putea fi expertizate seismic

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, vrea sa demareze un program de expertizare seismica a tuturor unitatilor de invatamint din tara, incepind cu anul 2009. Potrivit sefului MECT, acest program ar trebui cofinantat si de autoritatile locale, astfel ca se va incerca prinderea sumelor necesare in bugetul pe anul viitor. Intentia de a expertiza unitatile de invatamint a fost anuntata ieri de Cristian Adomnitei, in cadrul unui eveniment prilejuit de evaluarea modului de implementare a Programului national de educatie antiseismica a elevilor, derulat de MECT, in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei. în cadrul acestuia, incepind cu anul scolar 2008-2009, vor fi introduse in curriculum patru indrumare privind pregatirea antiseismica, destinate elevilor din invatamintul primar, gimnazial si liceal. "Aceasta initiativa educationala este benefica din cel putin doua motive: primul il constituie faptul ca acest segment de populatie este cel mai receptiv la astfel de activitati, iar al doilea este legat de faptul ca de aceasta pregatire beneficiaza, indirect, parinti, frati, cunoscuti si prieteni ai elevilor", a spus ministrul Cristian Adomnitei. (C. S.)


Concursurile de matematica atrag elevi


u simbata, Colegiul Cuza va gazdui si concursul de matematica- informatica pentru mediul rural


Elevii vrinceni sint amatori ai concursurilor de matematica, cel putin asa arata multitudinea inscrierilor si rezultatele bune obtinute in cadrul acestor competitii. 10 liceeni de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" au concurat intre 28-30 aprilie la Buzau, in cadrul concursului interjudetean "Epsilon" ce s-a adresat claselor de la filiera tehnologica, indiferent de profil. Pe locul I s-au clasat Lacramioara Lungu, clasa a XI-a (prof. Eugen Alexandrov) si Rodica Bivolaru, clasa a XII-a (prof. Aurora Cojocaru). Locul II a fost impartit de elevii Luciana Stoica, clasa a X-a (prof. Corneliu Huzum) si Silica Sbirciog, clasa a XII-a (prof. Aurora Cojocaru). Locul III a revenit elevilor Iulian Vlad, clasa a IX-a, Andreea Savescu, clasa a X-a, George Balan, clasa a XI-a (prof. Aurora Cojocaru) si Alina Postolache, clasa a XI-a (prof. Eugen Alexandrov). Cu mentiuni au fost recompensati si elevii Oana Olariu, clasa a XI-a si Irina Miron, clasa a XII-a. Tot Colegiul Economic a gazduit simbata, 5 aprilie, concursul judetean de matematica M2 "Math-teh", la care au participat 129 de elevi de la Economic, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Liceul "Ioan Slavici" Panciu. 16 elevi, mai exact primele patru locuri de la fiecare clasa, s-au calificat astfel la concursul national de matematica aplicata "Adolf Haimovici", ce va avea loc la Iasi. Reprezentantii judetului sint Andrei Mirica, Narcis Rizea, Ionel Fega (Col. Economic), Andreea Roata (Liceul "Ioan Slavici" Panciu)- clasa a IX-a, Mirela Damaschin, Cristina Iftime, Andreea Savescu, Luciana Stoica - clasa a X-a, Lacramioara Lungu, Gabriel Mazilu, Alina Postolache, George Balan- clasa a XI-a, Codrina Chiper, Silica Sbirciog, Rodica Bivolaru si Benone Gaita, clasa a XII-a, toti de la Economic. Elevii au fost indrumati de profesorii Aurora Cojocaru, Corneliu Huzum, Eugen Alexandrov, Laurentiu Tataru, iar eleva de la Panciu de Cristina Ionita. Simbata, 12 aprilie, Colegiul Cuza va gazdui si etapa judeteana a concursului de matematica- informatica pentru mediul rural, destinat elevilor de V- VIII. La Focsani sint asteptate peste 20 de echipaje din scolile judetului, care s-au calificat in urma etapei zonale, ce a avut loc in centrele Dumitresti, Vidra, Suraia si Homocea. (C. STANILA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 8 ore, 20 minute, 35 secunde
Domnisoara Cainap a facut o obsesie pentru Liceul Pedagogic si se crede cel mai valoros profesor de istorie cel putin din judet. Acest fapt se observa din atitudinea sfidatoare pe care o afiseaza. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.