Educație

Week-end plin pentru olimpici

Camelia Stănilă
15 mar 2008 1107 vizualizări
Acest sfirsit de saptamina este cel mai aglomerat in olimpiade scolare, elevii putindu-si demonstra cunostintele la mai multe discipline.

Azi sint programate concursurile la limbi romanice (franceza, italiana, spaniola), la stiinte socio-umane (logica, psihologie, economie, filosofie), cultura civica sau biologie, in timp ce miine vine rindul englezei. Aproximativ 200 de elevi vor fi testati la biologie, la Scoala "Anghel Saligny", in timp ce alti zeci de elevi vor concura la stiinte socio-umane, olimpiada programata la Grupul Scolar de Industrie Usoara. Si cei mici vor avea parte de concursuri la cultura civica, la clasele III-IV lucrindu-se pe echipaje. In acest an, proiectele vor avea ca tematica drepturile copilului, elevii trebuind sa realizeze in echipa atit o lucrare scrisa, cit si un afis (desen, pictura, colaj). Dupa cum a precizat inspectorul Dorin Cristea, proiecte vor fi jurizate azi si pentru clasele VII- VIII, de data aceasta vizind solutionarea unei probleme concrete a scolii. Liceul Pedagogic va gazdui azi faza judeteana a olimpiadei la limbi romanice pentru liceu, la care s-au inscris 30 de elevi. In acest an, pentru prima data un astfel de concurs va avea loc si pentru clasele VII-VIII, in vederea stimularii elevilor spre limbile straine. Olimpiada este programata insa pe 22 martie, la Scoala "Nicolae Iorga". La propunerea directorului Valy Tiganus, competitia se va derula sub genericul "Limbile romanice in perspectiva nationala - un altfel de pasaport european". (C. STANILA)


Adina Macovei, locul I la latina


Eleva Liceului Pedagogic, Adina Macovei, a ocupat locul I la olimpiada judeteana de limba latina pentru clasa a IX-a, calificindu-se astfel la faza nationala ce va avea loc pe 29 aprilie la Iasi. Eleva, pregatita de profesoara Elena Miron, a fost omisa dintr-o regretabila eroare din articolul din editia de ieri, "Trei elevi la nationala de latina". Astfel, eleva se adauga celor trei adolescenti mentionati deja, Claudiu Georgian Nastasache, Ioan Sandu si Ramona Diac, pregatiti de profesoara Elena Soare. (C. S.)


Dascalii, solicitati sa devina formatori in evaluare


Profesorii de limba si literatura romana, matematica, istorie si geografie din Vrancea sint invitati sa se inscrie la un curs in vederea pregatirii de formatori in evaluare pentru tezele cu subiect unic. Cei interesati se pot inscrie pina pe 21 martie, la compartimentul de Perfectionare al Inspectoratului Scolar, dosarul tebuind sa contina scrisoare de intentie, CV in format european si recomandare a Consiliului profesoral. Cerintele vizeaza studii superioare de lunga durata, vechime la catedra de minim 6 ani, cel putin gradul didactic II. Selectia va fi efectuata in functie de criterii precum absolvirea de studii postuniversitare, masterate, desfasurarea de activitati in calitate de inspector sau de metodist, publicarea unor lucrari in domeniul evaluarii, competente de comunicare si de relationare sociala pozitiva. Acest program de pregatire a cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar este o prioritate a Ministerului Educatiei, este atestat si va dura 60 de zile. Pentru implementarea acestuia, in perioada imediat urmatoare, in judetul Vrancea se va derula etapa de preselectie a cadrelor didactice care vor participa la programul de pregatire a formatorilor organizat la nivel national. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 6 minute, 21 secunde
duminica mai este si un concurs de chimie "Chimexpert" (faza zonala) care va avea loc la bacau . participa elevi de la cuza unirea sc 9 si 10 ;)
, acum 739399 zile, 14 ore, 6 minute, 21 secunde
Cine va face selectia la nivelul ISJ Vrancea? Cine este competent sa faca selectia? Ce va sugereaza ISJ Vrancea? De vazut contestatiile rezolvate la teza cu subiect unic , limba si literatura romana citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.