Educație

Restringerile de activitate se anunta cu scandal

Camelia Stănilă
13 mar 2008 1548 vizualizări
Reprezentanti ai Ministerului Educatiei au venit ieri la ISJ, in urma unei reclamatii vizind punctajul unui dascal de la Scoala "Anghel Saligny"

Apropiatele restringeri de activitate se anunta cu mari discutii si nemultumiri. Punctajul obtinut de un dascal al Scolii "Anghel Saligny" a fost deja contestat, nemultumirea ajungind si la Ministerul Educatiei, care a trimis ieri o echipa la Inspectoratul Scolar pentru a clarifica problema. Se pare ca discutiile au vizat si grilele de punctaj transmise de inspectori pentru departajarea dascalilor, cu toate ca oficialii ISJ au negat faptul ca vizita reprezentantilor MECT ar fi de fapt un control. "Domnii de la Minister au venit in urma unei reclamatii legate de restringerile de activitate de la Scoala nr. 5. Acolo exista trei posturi si patru cadre didactice la matematica, astfel ca indiferent de decizie cineva va fi nemultumit. Punctajele au fost analizate la nivelul scolii, iar diferenta dintre ultimii doi profesori a fost de 2 puncte. Am reanalizat si la ISJ punctajele si diferenta s-a mentinut, cu toate ca aici evaluarea a fost mult mai larga si punctajele au fost mai mari. Discutam si deocamdata nu stim care va fi rezultatul la a treia analiza", ne-a spus inspectorul general Iordache Bostan, dupa citeva ore de discutii cu reprezentantii Ministerului Educatiei. Desi seful ISJ nu a dorit sa precizeze numele profesorului nemultumit de punctaj, se pare ca este vorba de Lucian Buliga, dascal care a ocupat timp de citeva luni postul de director adjunct al Scolii "Anghel Saligny". Potrivit informatiilor noastre, conducerea ISJ a profitat de vizita reprezentantilor ISJ pentru a gasi o solutie si in privinta inadvertentelor din deciziile de titularizare a 15 dascali, descoperite recent de Departamentul Personal. Cadrele didactice, care activeaza la Scoala nr. 3 inca de la infiintarea unitatii, s-au trezit ca au numire pe post la Scoala nr. 5 "Anghel Saligny". (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 13 ore, 21 minute, 31 secunde
Putine date asezati la baza articolului!!!Profesorul Buliga,de departe cel mai bun profesor de matematica din Sc."Anghel Saligny",a intrat in dizgratia tovarasei directoare pe motiv de ocupare de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.