Educație

Dascalii se inghesuie sa faca cursuri IT

Camelia Stănilă
13 mar 2008 1019 vizualizări
La ora actuala se discuta si despre introducerea unor ore de tehnologia informatiei pentru elevii de gimnaziu

Dascalii vrinceni par din ce in ce mai interesati sa se pregateasca in utilizarea calculatorului, mai ales ca primesc 30 de credite pentru astfel de cursuri, sustinute prin intermediul Casei Corpului Didactic. Potrivit inspectorului general adjunct Emil Onea, la finele saptaminii trecute a demarat un nou curs in domeniu, atestat, care are deja 60 de cadre didactice participante. "Avem foarte multe solicitari, nu facem fata. Probabil vom mai face inca un centru de pregatire pentru cadrele didactice", a precizat adjunctul ISJ. Potrivit lui Emil Onea, fenomenul este generat si de politica de dotare cu echipamente IT pentru toate scolile, derulata in prezent de Ministerul Educatiei. De altfel, chiar luna viitoare va avea loc licitatia la nivelul MECT pentru achizitionarea de laboratoare informatice in invatamintul preuniversitar, ce contin statii de lucru, servere, laptop-uri, multifunctionale, videoproiectoare, software de baza, antivirus, software didactic, servicii de instalare si instruire pentru unitatile scolare. Reprezentantii ISJ spun ca acestea vor ajunge in toate scolile, indiferent daca au personalitate juridica sau nu, si chiar vor completa laboratoarele de care deja beneficiaza anumite unitati. "Anul trecut, noi am achizitionat un sistem cu 600-700 de euro, cu tot ce inseamna calculator, monitor, soft. Nu este mult, avind in vedere ca s-a impus si o anumita politica de dotare, in sensul de a nu cumpara ieftin si prost. S-au achizitionat branduri, ceea ce este foarte bine. Tehnologia noua ii va obliga si pe profesori sa utilizeze calculatorul din ce in ce mai mult la clasa", a completat Emil Onea. Acestea a mentionat ca au existat discutii si privind introducerea unor ore de tehnologia informatiei pentru elevii de gimnaziu. (C. STANILA)


CASETA:

Conexiune mai buna intre retelele scolilor


Inspectorul general adjunct Emil Onea a participat recent la o instruire de doua zile pe tema interconectarii retelor de comunicatii ale unitatilor si institutiilor de invatamint. Seminarul, ce a avut loc la Predeal, a reunit reprezentanti ai RoEduNet, departament in subordinea Ministerului Educatiei ce gestioneaza partea de comunicatii de date, dar si de la una din cele mai mari firme de software. Discutiile au vizat in primul rind realizarea unui parteneriat cu universitatile si scolile din UE, cu care institutiile de invatamint romanesti ar urma sa fie in contact, precum si oferirea de servicii mult mai bune pentru interconectarea scoliler. "Invatamintul preuniversitar nu este principala tinta, ci universitatile, insa personal voi pleda pentru o mai buna legatura a scolilor cu universitatile, pentru ca pina la urma noi le oferim materialul si nu au decit de cistigat dintr-un astfel de parteneriat. Nodul de comunicatii al ISJ, aflat la Colegiul Unirea, va beneficia de o banda mult mai mare de lucru, astfel ca vom beneficia de servicii mult mai bune. La sfirsitul anului trecut, s-au investit 120 mii lei in echipamente noi", a mentionat Emil Onea. Acesta a precizat ca RoEduNet va fi partener in cadrul concursului "Infoeducatie", ce se desfasoara in fiecare vara in tabara Galaciuc. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.