Educație

Subiecte ceva mai usoare la matematica, pentru bac

Camelia Stănilă
11 mar 2008 1051 vizualizări
MECT s-a aratat sa modifice anumiti itemi din cei aflati in dezbatere, la sugestia elevilor si profesorilor u optiunile pentru probele la bac sint asteptate pina pe 17 martie

Ministerul Educatiei a decis sa reduca gradul de dificultate a unor itemi la matematica, din variantele publicate pentru examenul de bacalaureat din acest an, ca urmare a unor observatii primite de la elevi, parinti sau profesori. De altfel, la adresa de e-mail bacalaureat@cnceip.ro s-au adus mai multe amendamente privind dificultatea subiectelor, considerate in general mai dificile decit cele de anul trecut. Reprezentantii din virful invatamintului au dorit insa sa precizeze ca actuala generatie de elevi, cu exceptia celor de a a XIII-a seral si ruta progresiva, studiaza dupa programe scolare modificate, incepind cu anul scolar 2004-2005. "Ca atare, comparatia cu subiectele din anul precedent este irelevanta, intrucit pentru sesiunile Bacalaureatului 2007 au fost in vigoare alte programe scolare, bazate pe competente si pe continuturi asociate, diferite fata de programele scolare in vigoare pentru examenul din acest an. întelegem dorinta unora dintre elevii care vor sustine proba de matematica (...) de a fi redus gradul de dificultate al unora dintre itemii din subiectele postate pe site. în acest sens, se vor opera modificari, in cel mai scurt timp, in baza observatiilor punctuale primite, respectindu-se cadrul legal de proiectare a subiectelor, conform programelor scolare in vigoare si Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2008", se arata intr-un comunicat de presa al MECT. Oficialii din invatamint au promis sa analizeze toate semnalele care se refera la programele in vigoare, la concordanta variantelor de subiecte cu aceste programe si la eventualele erori in formularea unor itemi. Forma finala a subiectelor de bac va aparea pe 12 aprilie. Intre timp, elevii trebuie sa se decida asupra probelor optionale de examen. Desi mare parte din elevi le-au facut deja, optiunile sint asteptate in scris pina pe 17 martie. Directorii unitatilor de invatamint liceal trebuie sa centralizeze datele si sa le transmita comisiilor judetene de bacalaureat pina pe 31 martie. Inscrierea elevilor pentru examen se va face intre 1-9 mai, in acesta perioada, putindu-se solicita si recunoasterea unor probe din sesiunile anterioare. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.