Educație

Scoala Ion Basgan vrea sa previna incalcarea legilor

Camelia Stănilă
10 mar 2008 3785 vizualizări
Conducerea Scolii "Ion Basgan" Focsani a perfectat in ultimele zile detaliile legate de incheierea unui parteneriat cu Serviciul de Probatiune, in vederea educarii elevilor si adultilor in spiritul respectarii legii.

In aprilie va debuta un parteneriat cu Serviciul de Probatiune

Demersul va fi concretizat, cel mai probabil, in luna aprilie, cei vizati fiind elevii de la clasele V-VIII, dar mai ales adultii inclusi in programul "A doua sansa", derulat la nivelul unitatii de invatamint. "Am dorit sa pornim aceasta colaborare in principal pentru programul «A doua sansa», unde avem scolarizate 16 persoane, dar si pentru educarea elevilor. Multi nu stiu legislatia si multe greseli se fac tocmai din necunoasterea acesteia. Noi vrem sa venim in intimpinarea acestei probleme", a precizat directorul Scolii "Ion Basgan", Tiberiu Dima. Programul "A doua sansa" a fost inclus recent si in proiectul "O scoala pentru toti" cistigat de Inspectoratul Scolar cu finantare Phare. Putini stiu insa ca la Scoala "Ion Basgan" acesta functioneaza de ceva timp pentru clasele primare, ca de altfel si la Scoala nr. 1 Adjud. "Desi exista fluctuatii in privinta frecventei, avem elevi buni, cu o capacitate de progresie extraordinara. Poate viata nu i-a ajutat, au avut de crescut frati, de intretinut gospodarii si nu si-au putut finaliza studiile la clasele I-IV. Un astfel de program ofera sansa tuturor de a se afirma, chiar daca mai tirziu, ceea ce este cel mai mare succes al educatiei", a apreciat Tiberiu Dima. (C. STANILA)


Mai multe clase "A doua sansa"

Ministerul Educatiei incurajeaza programul "A doua sansa" si la nivelul secundar inferior, adresat persoanelor cu virsta de peste 14 ani care, din motive sociale, nu au finalizat invatamintul gimnazial. Astfel, acestia vor putea sa-si completeze studiile, dar si sa obtina o calificare profesionala de nivel 1, intr-un anumit domeniu. Pregatirea pentru obtinerea calificarii profesionale se poate realiza, in situatia in care unitatea de invatamint nu dispune de resursele necesare, in grupuri scolare dotate corespunzator si/sau la agenti economici, pe baza unor contracte de parteneriat. "Toate unitatile care vor sa scolarizeze adulti la «A doua sansa», nivel secundar inferior, pentru nivelul I de calificare profesionala, o pot face daca au resursele materiale si au protocoale incheiate in acest sens cu agenti economici. Scolarizarea se poate face insa si in colaborare cu un grup scolar, chiar in cadrul unitatii", a precizat inspectorul general Iordache Bostan, ca urmare a unei adrese venite de la Ministerul Educatiei. Clasele din programul "A doua sansa" - invatamint secundar inferior -, se pot constitui cu un numar de 8-15 elevi. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.