Educație

Descongestionarea materiei de chimie se face la Focsani

Camelia Stănilă
4 mar 2008 3410 vizualizări
Descongestionarea programei scolare la chimie se realizeaza in aceste zile la Focsani, unde s-a reunit grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT).

Grupul de lucru a inceput de ieri discutiile pe tema programei scolare la aceasta disciplina

Incepind de ieri, cei 25 de specialisti, in frunte cu vicepresedintele Comisiei Nationale de Chimie, Daniela Bogdan, au inceput discutiile pe tema eliminarii unor capitole din programa, pentru ca elevii sa aiba mult mai putin de invatat. Dezbaterea se va incheia cel mai probabil astazi, insa si experienta de la clasa a profesorilor de chimie vrinceni va fi luata in considerare, in principal prin vocea inspectorului de specialitate Alina Maiereanu. La finalul intrevederilor, va trebui prezentata o forma finala a programei scolare care sa fie aplicata din anul scolar 2008-2009, dupa ce este aprobata prin ordin al ministrului Educatiei. "Dezbatem la ce teme putem renunta pentru a avea o programa mai accesibila, care sa se aplice din anul 2008-2009. O forma initiala a programei a fost deja supusa discutiilor, cu reprezentanti din fiecare judet. Programa de chimie a mai fost decongestionata si acum 5 ani", a precizat Daniela Bogdan, vicepresedintele Comisiei Nationale de Chimie. Aceasta a adaugat ca nu vor fi probleme cu manualele scolare, in conditiile in care nu se pune problema unor programe noi, ci doar de eliminarea unor teme existente. Un astfel de demers de descongestionare a materiei a fost demarat la nivelul tuturor disciplinelor, termenul limita de finalizare fiind 15 martie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.