Educație

Chimia continua seria sesiunilor de referate

Camelia Stănilă
29 feb 2008 660 vizualizări
Elevii de liceu, pasionati de chimie, dar si cei care au preocupari adiacente acestei discipline, sint invitati la o sesiune de postere, referate si comunicari stiintifice, organizata de Ministerul Edicatiei, in colaborare cu Facultatea de chimie a Universitatii Bucuresti si Societatea de Chimie din Romania.

Actiunea vizeaza educarea capacitatii de comunicare, dezvoltarea gindirii stiintifice, stimularea creativitatii si spiritului de competitie in rindul elevilor de la clasele IX-XII. Sesiunea include doua sectiuni, postere si referate, ca forma de manifestare a cercetarii in domeniul stiintelor. Tema este aleasa de elev, prin consultarea profesorului de specialitate. Etapa judeteana a competitiei va fi organizata in luna martie, fiind deschisa tuturor elevilor de IX- XII. Primele trei lucrari, in ordinea punctajelor, indiferent de sectiune, se vor califica la etapa nationala din luna mai, organizata la sediul Facultatii de chimie din Bucuresti. Proiectele, realizate individual sau pe grupe de maxim 4 elevi, vor putea fi insotite de imagini (video, diapozitive etc.), planse, fond audio sau orice alt suport ce poate contribui la o mai buna prezentare a lucrarii. Referatele si comunicarile stiintifice nu trebuie sa depaseasca 10 pagini. Elevii calificati la faza nationala trebuie sa prezinte comisiei un rezumat de 1-2 pagini, ce va fi depus la secretariatul unitatii scolare care organizeaza sesiunea, in preziua concursului. (C. STANILA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.