Educație

Colegiul Al. I. Cuza renunta la termopane

Camelia Stănilă
27 feb 2008 961 vizualizări
Colegiul National "Al. I. Cuza" renunta la ideea de a monta geamuri termopan, dupa ce Directia de Cultura nu a acordat aviz favorabil investitiei propuse de conducerea unitatii. In loc de geamuri, liceul ar putea avea insa o centrala termica.

In loc de geamuri, liceul va fi dotat cu o centrala termica

"Nu am primit aviz pe motiv ca sintem cladire de patromoniu. Nu vom insista, caci avem mult mai multe proiecte de dus la capat. Desi ne-am fi dorit sa refacem macar corpul B. Scoala nu are centrala, astfel ca ne gindim sa utilizam banii planificati pentru geamuri in acest sens. O alta propunere venita din partea personalului TESA este aceea de a achizitiona un copiator color, de care avem nevoie, pentru care si cautam oferte", ne-a spus directorul CNC, Aurelia Neagu. Aceasta a precizat ca nu se pune problema banilor, in conditiile in care in ultimul an scoala a acumulat zeci de milioane de lei vechi, fonduri extrabugetare, asta numai daca ne gindim la premiile care au fost acordate scolii. De altfel, Aurelia Neagu a precizat ca investitia legata de schimbarea geamurilor liceului a fost gindita pornind de la suma de 10.000 lei (100 milioane de lei vechi) care trebuie sa fie virata unitatii chiar in urmatoarea perioada, ca urmare a diplomei de merit acordata de catre Ministerul Educatiei, la "Gala directorilor", in decembrie 2007. "Am primit 4.500 lei odata cu cistigarea certificatului de «Scoala europeana», cu care am realizat un cabinet de matematica, care nu exista in scoala, bani cu care am mai cumparat si citeva calculatoare. Apoi am mai primit un premiu de excelenta de 3.200 lei, in urma rezultatelor la olimpiade, cu care am achizitionat un laptop, pentru ca de fiecare data cind aveam de prezentat oferta scolii trebuia sa deplasam un computer. Luam bani de la 2 chioscuri amplasate pe spatiul nostru, inchiriem sala de sport cu 40 lei/ora, avem contracte trecute prin Consiliul de Administratie in acest sens, iar banii sint luati in avans. In plus, avem si o sala inchiriata pentru o scoala postliceala - FEG, pentru actiuni de secretariat. De fonduri nu ne plingem, au venit de cind am preluat conducerea liceului", a mai adaugat Aurelia Neagu. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 7 ore, 26 minute, 2 secunde
Cea mai toapa si mai mare vaca de pe fata pamantului=Aurelia Neagu
, acum 739399 zile, 7 ore, 26 minute, 2 secunde
iar comment-ul tau nu iti va face cinste niciodata, nu te te ridica din staul sau afara din cireada ! plus ca afirmatia "cea mai toapa" nu suporta grade de comparatie, nu poate ecsista si o "mai mica citeste integral
, acum 739399 zile, 7 ore, 26 minute, 2 secunde
Doamna director poate" sa aduca fonduri" , dar nu poate sa relationeze cu oamenii, colegii sunt "incompetenti", "dusmaniii din cancelarie", "jigodii" asa cum de multe ori spune, amenintind ca vor citeste integral
, acum 739399 zile, 7 ore, 26 minute, 2 secunde
Cine cunoaste liceul nu ar critica asa de mult conducerea.Adevaruleste ca acolo este nevoie de o mana forte pentru a reda stralucirea de odinioara a liceului de renume candva.
, acum 739399 zile, 7 ore, 26 minute, 2 secunde
De ce sa privim in trecut cind ne putem cladi un viitor. Si nu cred ca "mina forte " este ceea ce-i lipseste.Se numeste colaborare si respect reciproc.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.