Educație

S-a deschis tirgul de martisoare cu vinzare

Iulia Crețu
26 feb 2008 672 vizualizări
Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea a deschis oficial sezonul de primavara! Daca afara vremea te imbie la plimbare si visare, institutia si-a populat sediul central cu multa culoare, galagie, zimbete si vise frumoase.

Zeci de micuti si-au prezentat ieri creatiile de intimpinare a primaverii

Zeci de prescolari, elevi de gimnaziu, dar si liceeni, impreuna cu coordonatorii lor, au anuntat ieri "trecere libera" la cumparat de martisoare. Editia cu numarul 5 a "Tirgului de martisoare cu vinzare" ii asteapta pe focsanenii care vor sa cadoriseasca fetele pe care le iubesc cu cite un simbol special si original. Copiii si tinerii "fauritori" de mici opere de arta legate cu fir alb-rosu isi cheama clientii prin slogane de genul "martisoare la cele mai mici preturi". "Ceea ce expun creatorii sint cu mult mai mult decit produse, sint mici opere de arta. Tirgul nu este numai pentru vinzare, reprezinta si o competitie intre copii", a declarat Teodora Fintinaru, directoarea Bibliotecii Judetene. Printre cei care au ales sa incinte cu creatiile lor publicul cumparator se numara si micuta Ana-Maria, de 6 ani, de la Gradinita nr. 23. Scopul inceperii acestei afaceri pentru ea este o petrecere alaturi de prieteni si colegi. "Am facut martisoare multe pentru a aduna bani pentru o petrecere", a recunoscut pustoaica. Alaturi de ea, multi "fauritori" din anii precedenti, dar si prezente ceva mai speciale, dar la fel de talentate, copiii cu dizabilitati. Primavara aceasta se poarta culoarea, veselia si originalitatea. Le gasiti pe toate la un loc in fiecare zi, pina pe 1 martie, in holul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Si martisorul de la biblioteca nici nu costa asa mult. Banii pe care ii intinzi unui copil sint recunoasterea pasiunii si atentiei cu care el a lucrat fluturasul pe care mama il poarta la piept. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.