Educație

Scoala romaneasca de pretutindeni

Camelia Stănilă
26 feb 2008 598 vizualizări
Toti cei interesati de domeniul educational au acum la dispozitie primul Ghid al institutiilor de invatamint romanesc, editat de Centrul pentru Educatie Democratica (CED), impreuna cu Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni.

Volumul "Scoala romaneasca de pretutindeni" cuprinde datele de contact ale tuturor scolilor, liceelor, colegiilor si universitatilor din intreaga lume, unde se preda limba romana. Astfel, tinerii, dar si cadrele didactice pot stabili mult mai usor contacte cu institutiile de invatamint din tarile vecine Romaniei, pot incheia parteneriate si sustine educatia in limba romana din comunitatile romanesti de peste hotare: Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, SUA, Ucraina, Ungaria, Australia, Canada, Belgia, Bulgaria, Elvetia, Marea Britanie, Spania etc. Pe linga unitatile de invatamint, in ghid sint cuprinse biblioteci, dar si asociatii si organizatii nonguvernamentale. Potrivit datelor oficiale, peste 10 milioane de romani convietuiesc in intreaga comunitate europeana, iar altii sint cetateni ai statelor partenere, unde constituie si un vector de promovare si reprezentare a culturii romanesti. Ghidul poate fi gasit si pe site-ul www.ghiduleducatiei.ro, insa poate fi si solicitat gratuit, in format tiparit, la adresa de mail contact@ghiduleducatiei.ro sau la adresa CED, piata Walter Maracineanu nr. 1-3, etaj 4, cam 319, Bucuresti. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.