Educație

Inspectoratul Scolar va avea mai multi inspectori

Camelia Stănilă
11 mai 2005 713 vizualizări
Se va angaja si o persoana care se va ocupa de imaginea institutiei.

Inspectoratul Scolar Vrancea va avea in curind mai multi inspectori, potrivit noii organigrame alcatuite de sefii din invatamint. Conducerea ISJ a decis sa suplimenteze anumite norme didactice datorita volumului mare de munca cu care se confrunta unii inspectori de specialitate. De exemplu, la invatamintul primar, unde sint 1016 catedre didactice si doar doi inspectori de specialitate, "generalul" Danut Popoiu a mai adaugat o norma, ce va fi ocupata, desigur, prin concurs. De asemenea, organigrama s-a imbogatit cu jumatate de norma la invatamintul profesional si tehnic, coordonat la ora actuala de inspectoarea Tincuta Zahariuc. Si inspectorii responsabili cu activitatile educative si cu management si evaluare institutionala vor avea norma intreaga. Modificarile din organigrama ISJ vizeaza si desemnarea unei persoane, cu jumatate de norma, care sa se ocupe de imaginea institutiei. Pina la sfirsitul lunii martie, functia de purtator de cuvint a fost detinuta, fara a fi prevazuta in organigrama, de catre fostul inspector general adjunct Paraschiv Macrineanu. Singura modificare in minus facuta de sefii invatamintului este cea de la departamentul de audit, unde va ramine doar jumatate de norma. Organigrama ISJ s-a imbogatit si anul trecut, cind institutia a trecut de la categoria C la B. Atunci, numarul de norme a crescut la 35, iar unele jumatati de norma au fost completate, cum e cea de educatie fizica. Prin noua clasificare s-a infiintat cel de-al doilea post de inspector general adjunct, ocupat in momentul actual de profesoara Carmina Corbeanu, precum si jumatate de norma pentru invatamintul particular. Daca noua schema de incadrare va primi acceptul Ministerului Educatiei, va fi pusa in aplicare de la 1 iulie, pentru noile posturi organizindu-se un concurs.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.