Educație

Centrul Elena Doamna se pregateste de reabilitare

Camelia Stănilă
5 feb 2008 746 vizualizări
Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna", ce se ocupa de educatia copiilor cu deficiente de auz si vorbire, va intra in reabilitare.

Lucrarile vor costa aproape 10 milioane lei si vor fi finalizate in 18 luni

Consilierii judeteni au aprobat studiul de fezabilitate al investitiei, ce se ridica la peste 9,9 milioane lei, din care peste 632,8 mii lei sint destinati numai dotarilor. Potrivit temei de fundamentare a proiectului, se doreste imbunatatirea conditiilor de invatamint, odihna si petrecere a timpului liber pentru copiii cu dizabilitati, nu numai in ceea ce priveste igiena, ci si prin utilizarea ultimelor noutati in domeniul IT, "softuri pentru invatarea limbajului si corectarea dictiei, precum si invatarea mai usoara a limbajului mimic si gestual". Centrul "Elena Doamna" deserveste 250-300 de copii cu dizabilitati. Pe linga materialul didactic si dotarile de laborator, elevii si cadrele didactice vor beneficia si de mobilier modern individual. Vor intra in reabilitare salile de clasa, corpul administrativ si biblioteca, atelierele, sala de sport si recuperare, precum si internatul, inclusiv cu vestiare, loc de servire masa si statia de epurare care deserveste amplasamentul. Complexul educational "Elena Doamna" a fost construit in perioada 1979 - 1983, pe o suprafata de 26.878 mp, iar de la momentul punerii in functiune nu a mai beneficiat de investitii majore in privinta intretinerii cladirilor si modernizarea dotarilor, lucru care a dus la o serie de deteriorari. Lucrarile, ce cuprind inlocuirea instalatiilor electrice, reparatii si modernizari finisaje interior si exterior, inlocuirea instalatiilor termice, dotarea cu aparatura moderna, se vor derula pe o perioada de 18 luni. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.