Educație

Nu mai avem toalete la scoala

Mihai Boicu
11 ian 2008 946 vizualizări
La Mera, noile WC-uri stau cu lacatul pe usa, nefiind functionale u autoritatile au descoperit abia acum ca proiectul e facut prost, toaletele nefiind izolate u ISJ a cerut primariei sa ridice alte toalete din fonduri proprii

Lucrari de investitii si proiecte facute de mintuiala, astfel se poate rezuma problema copiilor si cadrelor didactice de la Scoala Rosioara, comuna Mera, care au ajuns sa nu mai aiba toalete in unitatea de invatamint. Desi grupuri sanitare noi au fost ridicate cu finantare de la Ministerul Educatiei, acestea stau cu lacatul pe usa, nefiind finalizate. La ora actuala, micutii se duc cu teama la vechile WC-uri din spatele scolii, care sint un adevarat pericol public, dupa cum au constatat la inceperea scolii si reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica. Acestia au dispus in septembrie si realizarea unei alei pietruite, pentru ca intre cladirea scolii si toalete este o mare de noroi cind ploua, iar iarna este derdelus. Situatia a ajuns luna trecuta si in atentia subprefectului Ion Oprea, care se pare ca a solicitat urgentarea darii in folosinta a noilor grupuri sanitare. Dar pentru a pune capac situatiei, autoritatile locale au observat abia acum, dupa ridicarea noilor toalete, ca proiectul dupa care au fost intocmite este nefunctional. Cum WC-urile nu au izolatii, prin ele bate vintul, astfel ca ar putea fi folosite doar vara. Localnicii spun ca noile toalete arata ca o statie de autobuz, peretii nefiind pina jos, astfel ca gerul iernii ar impiedica utilizarea grupurilor sanitare. In plus, acestea nu au apa curenta, chiuvetele fiind montate in interiorul scolii. "Am ajuns in situatia in care nu mai avem toalete la scoala. Nici pentru cadrele didactice, nici pentru elevi. Cea veche este distrusa, fiind din scindura, fara acoperis, existind pericolul ca efectiv elevii sa cada in toaleta. Cea noua nu este terminata, dar oricum va fi functionala doar vara, deoarece nu are izolatii", ne-a declarat invatatoarea Veronica Capra, de la Scoala cu clasele I-IV Rosioara, din Mera.

Inspectorul general Iordache Bostan a aflat abia de curind de situatia de la Mera, si aceasta in conditiile in care Primaria ar vrea sa opreasca proiectul si sa nu mai plateasca lucrarile. "M-a sunat primarul interimar sa ma intrebe ce sa faca, daca sa vireze banii firmei. Lucrarile nu s-au finalizat insa, grupurile sanitare stau incuiate si nu sint functionale. E vorba de trei grupuri sanitare, insa nu sint facute cu avizul ASP. Vom trimite si noi auditul acolo, ma voi sfatui si cu dl Costel Militaru de la Compartimentul de Investitii, sa vedem ce masuri se pot lua acolo. Deocamdata trebuie gasite solutii de moment, poate chiar improvizat un grup sanitar de catre primarie, cu forte proprii", a declarat seful ISJ, Iordache Bostan. Se pare ca situatia WC-urilor de la Scoala Rosioara nu este unica la nivelul comunei Mera, astfel de probleme existind si la scolile Livada si nr. 2 Vulcaneasa. (Camelia STANILA)


CASETA:

Prefectul verifica investitiile din scoli


Corpul de control al prefectului va verifica modul in care s-au derulat investitiile la unitatile scolare din judet. "De saptamina viitoare vom incepe controale in localitati, pentru a vedea modul de cheltuire a banilor pentru scoli", a declarat prefectul Dragos Mircea. Acesta a decis ieri, printr-un ordin, ca din Corpul de control sa faca parte cite un reprezentat al Directiei Generale a Finantelor Publice, Inspectoratului de Stat in Constructii si Inspectoratului Scolar. Potrivit prefectului, actiunea de verificare a investitiilor in invatamint nu a fost pornita ca urmare a unor sesizari, ci "are caracter de prevenire". (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.