Educație

Toate scolile isi vor deschide portile luni

Camelia Stănilă
5 ian 2008 875 vizualizări
Toate scolile isi vor deschide portile luni, 7 ianuarie, cind se reiau cursurile primului semestru de scoala. Cel putin asa a asigurat inspectorul scolar general Iordache Bostan, care a solicitat ieri directorilor o situatie din teritoriu

ISJ va amina cursurile, in caz de nevoie

"Nu am primit semnale negative, astfel ca putem spune ca nu sint scoli afectate de vremea nefavorabila din aceste zile. Anticipam ca situatia se va mentine normala in urmatoarele 2-3 zile. Nu sint scoli izolate de ninsorile cazute sau de viscol, astfel ca toti elevii vor merge la cursuri in scolile in care sint inscrisi. Si transportul elevilor se va desfasura in conditii normale. Directorii au luat la cunostinta ca luni sa anunte orice caz de urgenta, insa speram sa nu fie nevoie", a mentionat seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan. Acesta a precizat ca va solicita un raport si luni dimineata, in privinta redeschiderii cursurilor in scolile din judet. Aceasta si in conditiile in care trebuie asigurate in scoli temperaturile optime desfasurarii orelor de curs. Conducerea ISJ a mentionat ca, in cazul in care nu sint conditii propice pentru elevi si cadrele didactice, cursurile vor fi aminate. "Trebuie sa avem grija de copil, sa nu fortam nota. La nevoie vom amina inceperea scolii, cursurile urmind a fi recuperate intr-o simbata", a mai spus Bostan. De altfel, ISJ va trebui sa raporteze zilnic Ministerului Educatiei situatia exacta din unitatile de invatamint. Semestrul 1 se va incheia vineri, 1 februarie, dupa care va urma o vacanta intersemestriala, in perioada 2-10 februarie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.