Educație

Focsaniul va avea bazin de inot

Camelia Stănilă
4 ian 2008 885 vizualizări
In 2008 vor demara alte investitii noi, printre care un campus cu profil sportiv, un SAM sau mai multe sali de gimnastica u Inspectoratul Scolar va trebui sa identifice spatii si pentru gradinite u pentru elevii vrinceni ar mai fi nevoie de alte 32 de microbuze

Chiar din primele zile ale lui 2008, Ministerul Educatiei a transmis Inspectoratului Scolar planul investitional pe acest an. Astfel, conducerea invatamintului vrincean s-a reunit ieri intr-o sedinta de aproape 3 ore, pentru a stabili necesarul solicitat de MECT. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, pentru acest an s-au facut suplimentari pentru campusuri, SAM-uri (scoli de arte si meserii), gradinite, realizarea de bazine de inot si sali de gimnastica, dar si pentru dotarea cu microbuze scolare. Aceasta in afara proiectelor demarate in 2007 si care, in Vrancea, majoritarea sint inca departe de finalizare. "Ne-am consultat, pentru a stabili necesarul si in functie de datele din teren. Trebuie sa trimitem necesarul la Minister pina pe 7 ianuarie. Pentru Vrancea au fost repartizate un campus nou, un SAM si un campus cu profil sportiv, insa nu ni s-a spus si suma alocata. Am tatonat situatia si am decis ca un campus sa fie realizat la Vidra, SAM-ul la Dumitresti, iar campusul cu profil sportiv in extravilanul Focsaniului, caci e nevoie si de spatiu mai mare. Ne-ar placea sa fie realizat la iesirea spre Vinatori, dupa Dedeman. Daca s-ar putea, am muta acolo Liceul cu Program Sportiv si in sediul acestuia am aduce Liceul de Arte, dar mai e mult pina atunci. Dimineata am si lasat documentatia la dl. viceprimar Neagu Nistoroiu, depindem si de cei de la Primarie pentru realizarea acestor obiective", a declarat ieri seful ISJ, Iordache Bostan. Potrivit acestuia, la nivelul judetului se va face si un bazin de inot, finantat de Ministerul Educatiei, pentru care de asemenea se cauta un spatiu adecvat. In urma consultarilor de la sediul ISJ, s-a venit cu idea ca acesta sa fie amplasat fie in cadrul campusului cu profil sportiv, fie in zona Scolii "Anghel Saligny". De altfel, ieri la ISJ a fost vazut si deputatul Nini Sapunaru, seful pe linie de partid al lui Iordache Bostan, cu care se pare ca s-au purtat consultari tocmai pe tema acestei investitii. "Vrem sa ne consultam cu cei din invatamint, cu fortele politice, pentru a face treaba, fara nici o alta tenta", a sustinut Iordache Bostan, intrebat de vizita sefului PNL Vrancea, Nini Sapunaru.


ISJ mai cere 32 de microbuze


Desi nici cele 15 microbuze licitate in 2007 n-au ajuns inca in totalitate la nivelul judetului, ISJ a stabilit ieri un necesar de alte 32 de mijloace de transport pentru elevi. "Am exclus localitatile care au primit si ne-am orientat la alte 32. Lista este insa in lucru, vom vedea si cite ni se vor aproba. Speram ca si microbuzele de anul trecut sa ajunga in totalitate pina la inceperea scolii, pe 7 ianuarie. Sigur au mai fost preluate pe 27, 28 decembrie, iar restul vor sosi azi-miine", a declarat seful ISJ Vrancea. Potrivit lui Iordache Bostan, vor trebui identificate cit de curind si spatii pentru gradinite, in conditiile in care actualul proiect de lege a invatamintului preuniversitar prevede introducerea copiilor de 3-6 ani in invatamintul prescolar obligatoriu. "In al doilea an de la implementare vor trebui incluse grupele mari, in al treilea an grupele mijlocii si in al patrulea an grupele mici. Trebuie sa gasim spatii, impreuna cu Primaria, pentru ca deja sint probleme in Focsani si chiar in Adjud", a mai adaugat inspectorul scolar general. Cit despre noile sali de gimnastica, pentru derularea in bune conditii a orelor de educatie fizica in mediul urban si rural, au fost identificate 35 astfel de amplasamente. Din aceste proiecte, insa, Ministerul va decide cite va finanta. Abia pe 20 ianuarie este asteptata Hotarirea de Guvern cu redistribuirea banilor ramasi din 2007, operatiune asteptata inca de dinainte de sarbatori. De la ISJ au fost returnate 7 milioane de lei, insa la aceasta suma se mai adauga si altele, ramase la nivelul primariilor. "Am asteptat redistribuirea inainte de sarbatori, pentru ca am ramas cu bani de la anumite obiective si nu am avut bani sa achitam altele", a precizat contabilul sef al ISJ, Neculai Popescu. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.