Educație

Festival de datini, la Manastioara

Camelia Stănilă
24 dec 2007 1146 vizualizări
Parohia Ghimicesti- Manastioara a initiat un festival scolar de datini si obiceiuri de Craciun, care i-a antrenat pe copiii mai multor scoli din zona.

Prima editie a avut loc la finele saptaminii trecute, intr-o atmosfera de iarna, propice colindelor. Festivalul - concurs organizat de Parohia Ghimicesti, sub conducerea preotului Vasile Dabija, a debutat si cu prezentarea unei scurte istorii a Bisericii "Sfintul Nectarie", ctitorita in anul 1946. In cadrul concursului de colinde s-au luptat 4 grupe de elevi, reprezentind Scoala Manastioara, Scoala Neicu- Panciu, Scoala Dumbrava si Parohia Ghimicesti. Juriul a avut o sarcina grea, insa pina la urma cistigatori au fost declarati copiii din cadrul corului "Armoni" de la Scoala Manastioara (inv. Doina Dumitru, Doina Andrei). Pe locul II s-a clasat Corul "Mladite neiculene" de la Scoala Neicu (inv. Gheorghita Popa), iar pe III corul "Spiridusii Dumbravei" de la Scoala Dumbrava (inv. Manuela Lupu). In cadrul festivalului a evoluat si grupul de copii "Sfintul Nectarie" de la Parohia Ghimicesti (pr. Vasile Dabija), care a impresionat cu citeva colinde inedite: "Asta-i seara de Craciun", "Viflaim" sau "Oi, Leru-i Doamne". Pe linga reprezentantii scolilor si ai parohiei, la reusita acestui festival a contribuit si un sponsor, AF Banciu Viorel din Fitionesti. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.