Educație

Pionierii uniristi au facut revolutie la Balul Bobocilor

Camelia Stănilă
1 dec 2007 4312 vizualizări
Cele 9 concurente la titlul de Miss au fost vegheate de Geanina Corondan, responsabilul cu "propasirea valorilor socialiste" la CNU u cu ironia ce-i caracterizeaza, uniristii au reamintit toate stereotipiile comunismului u la final, elevii au putut sa-i vada si pe profesori in postura de pionieri

Uniristii au spart din nou tiparele la Balul Bobocilor, petrecere care a avut loc aseara pe scena Casei de Cultura. Pus sub genericul "Uniristi din toate clasele, ginditi-va!", spectacolul a adus in prim plan toate stereotipiile regimului comunist, imbracate in ironia fina cu care ne-au obisnuit elevii Colegului National Unirea. Noua eleve de a IX-a s-au luptat pentru obtinerea titlului de Miss Boboc, dupa ce au fost selectionate de "tovarasul" Noana pentru a intra in finala pentru "cea mai harnica, pura si cea mai desteapta pioniera".

Astfel, fetele au intrat in scena in pas de defilare, purtind cravata de pionier, fustele plisate si ciorapii pina la genunchi, obligatorii inainte de \'89. Si pentru a nu derapa de la rigorile vremurilor apuse, fetele au fost indrumate de cunoscuta Geanina Corondan, pusa responsabil cu "propasirea valorilor socialiste" la CNU. Misiunea a fost cu atit mai grea cu cit fetele au fost inspectate de tovarasul secretar inspector, olimpicul Paul Lungu. Acesta si-a aratat duritatea de la inceput, dupa ce a masurat lungimea fustelor si le-a certat pe fete pentru ca nu au purtat si bentite pe cap. La prima proba, pentru a-si arata devotamentul pentru liceu, fetele au trebuit sa dovedeasca ca sint "patrunse" de spiritul socialist, recitind poezii patriotice, in care nu au putut insa sa nu strecoare lozinci pro CNU, in care sa-si laude profesorii, rezultatele liceului sau sa strige impotriva rivalilor: "pe cuzisti sa-i terminati!".

"Directoarea" Geanina Corondan le-a salvat pe fete de cenzura tovarasului inspector, incercind sa-l convinga ca elevele nu gindesc, ci fac ce li se spune. Insa a fost pusa la respect atunci cind s-a plins de lipsa caldurii (aluzie si la frigul crincen din sala Casei de Cultura). Disciplina din CNU a fost aproape sinonima cu numele profesorului Cornel Noana, renumit pentru notele de 2 puse in catalog. Acestea au fost si un lait-motiv al balului, stema cu secera si ciocanul fiind inlocuita de uniristi cu una asemanatoare, formata de un 2 si un stilou.


Lipsurile comunismului, condamnate cu umor si originalitate


Uniristii au criticat rigorile comunismului, atit prin ceea ce au facut pe scena, cit si prin filmuletele care au intretinut atmosfera intre probe. Reclamele la televizoarele Diamant sau pasta de dinti Cristal, cozile la manuale sau pentru cartele de apa, lipsa luminii, programul la apa sau golul din frigider, bisnita cu tot felul de produse, de la casete video, ciorapi lycra si pina la banane si salam, totul a recreat regimul de dinainte de \'89. In maratonul de mai bine de 3 ore, uniristii au adus-o pe scena si pe sora mai mica a "directoarei", Chirita, venita sa reclame faptul ca baiatul ei scump e tratat doar cu note de la 5 in jos. Prilej pentru uniristi de a spune "Probabil nu stiti la ce liceu a intrat" si de a arata cu mindrie ce renume are CNU in tara si chiar peste hotare.

Nu au lipsit ironiile la adresa profesorilor sau aluzia la "ritualul de botezare", pe care-l mai practica elevii cei mari.

Profesionalismul uniristilor a fost demonstrat si in cadrul probelor de concurs, care au inclus dansuri cu coregrafii bine puse la punct, acrobatii si costume inedite, dar si demonstratii de originalitate in care fetele au reprezentat cite o tara socialista sau capitalista, de la SUA, Grecia, Rusia, Elvetia, Israel, Olanda si pina la Congo sau India.

Boboacele pioniere au adus in prim plan tocilara ce se transforma in majoreta, "zeii" profesori, printesa fugita din Rusia pentru a scapa de Rasputin, dar care a dat peste Noana la CNU, defilarea Gay, tabara facuta de Adrian Atarcicov in Congo sau exorcizarea unor cuzisti. Si toate acestea desi "partidul nu doarme niciodata", dar e in pauza de... buda.


"Viva la revolution"


Uniristii au facut Revolutie si au incheiat Balul Bobocilor in democratie. Ei au cerut sa nu li se mai puna absente sau note de 2 in catalog, sa nu mai invete vinerea si simbata, dar si sa proclame data de 11 septembrie zi de doliu national, dar in nici un caz pentru ca... atunci e ziua lui Noana. Tinutele de seara au incintat asistenta, insa fetele nu au scapat si au fost supuse unui interviu surpriza, in care au trebuit sa fie cit mai spontane si sa caracterizeze intr-un cuvint profesorii , sa continue umoristic niste proverbe, dar si sa raspunda la intrebari serioase, precum "ce parere ai despre interferenta culturilor in UE" sau "violenta la TV determina violenta sociala?".

image_left>9133"Uniristii au concluzionat ca "e mult mai amuzat in democratie" si, inainte de desemnarea cistigatoarelor, au adus pe scena citeva momente

Dansezi pentru tine", dar pe profesorii care i-au ajutat in organizare. Ultimul filmulet prezentat de uniristi i-a dat insa ultimul cuvint lui Cornel Noana, care a proclamat ca "nu s-a schimbat nimic la CNU" si ca elevii vor avea aceleasi drepturi ca si profesorii abia atunci cind vor ajunge la rindul lor profesori. Si daca nu le covine 2-ul din catalog, el va fi inlocuit cu 2 note de 1. La final, profesorii au recitat ode colegiului si s-au prezentat elevilor in posturi mai putin cunoscute, prin fotografii de pe vremea cind au fost pionieri.

In ropote de aplauze s-au anuntat si premiile, titlul de Miss Boboc revenind elevei Andreea Munteanu, care s-a remarcat prin spontaneitate. Miss Popularitate a fost Gabriela Potop, Miss Originalitate - Alexandra Nedelcu, iar Miss Eleganta - Lacramioara Floroiu. Si sa nu uitam urarea de final, ca elevii de la CNU sa fie "Mereu mai inteligenti decit ai altora!" (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.