Educație

VIDEO! Concursul de dans ”Împreună pentru viitor” și-a desemnat câștigătorii

Alexandra TĂTARU
8 apr 2017 2956 vizualizări
Ediția a X-a a concursului național de dans în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C.) și-a desemnat câștigătorii u au participat 10 formații din școlile gimnaziale și liceale din județ

Pe scena Teatrului Municipal ”Mr. Gh. Pastia” din Focșani s-a desfășurat a X-a Ediția a Fazei județene a Concursului național de dans în cadrul S.N.A.C. ”Împreună pentru viitor”. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Vrancea, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea, Teatrul Municipal Focșani, sponsori. Au participat copii cu dizabilități și voluntari din unitățile de învățământ din județ, coordonați de cadre didactice și alți voluntari S.N.A.C.. Formațiile au avut de susținut probe de dansuri tradiționale, dar și moderne. Numărul maxim de membri, conform Regulamentului de participare, a fost de 12, din care 6 au fost elevi cu nevoi speciale. Timpul maxim pe scenă a fost de 8 minute, perioadă de care juriul a trebuit să țină cont, pe lângă celelalte criterii impuse. După cum a precizat Violeta Necula, specialist coregraf de dans tradițional și modern, ”s-a jurizat și ținuta artistică, originalitatea dansului, ritmul și armonia, costumele”.

Prin acest eveniment se construiește ”o punte între inimile noastre”

 

Concursul Național de Dans în cadrul S.N.A.C. a ajuns la Ediția a X-a

 În deschiderea evenimentului, participanții au primit aprecieri pentru implicare din partea reprezentanților IȘJ Vrancea, inclusiv din partea inspectorului general Dorin Cristea, dar și din partea vicepreședintelui C.J. Vrancea, Ionel Cel-Mare. ”Este un concurs pe care îl desfășurăm anual cu drag, cu multă emoție, pentru că aduce mai aproape colegi, prieteni, ne dezvoltă toleranța, încrederea în noi, construim o punte între inimile noastre ”, a spus inspectorul școlar Aurora Lefter. Ambele secțiuni au fost câștigate de formația reunită a Liceului de Artă ”Gh. Tattarascu” și Centrului Special pentru Educaţie Incluzivă (C.S.E.I.) ”Elena Doamna”, care s-a calificat la faza regională a concursului ce va avea loc la Tulcea. ”Vreau să mulțumesc copiilor și coordonatorilor de la școlile participante. Am văzut bucurie în sală, pe scenă nu am putut deosebi copiii cu cerințe speciale de cei din școlile de masă. Au fost prezente toate centrele din județ și câștigătorilor le doresc să ajungă la faza națională de la Tg. Mureș, unde va fi prezentă și baronesa Ema Nicholson. Astăzi a fost un festival al dansului. Acesta este voluntariatul și implicarea”, a exprimat coordonatorul S.N.A.C., Petronela Bernovici.

Toți participanții au fost, de fapt, câștigători

Toți participanții au primit diplome și premii constând în pachete cu dulciuri oferite de doi sponsori din județ. La secțiunea ”Dans tradițional”, locul II a fost ocupat de formațiile  C.S.E.I. Măicănești, Școlii Nănești, Liceului Teoretic ”Emil Botta  Adjud” și Liceului Tehnologic ”Grigore Gheba” Dumitrești. Al treilea loc a fost ocupat de formațiile C.S.E.I Mihălceni, Școlii Ciorăști și Scolii Păunești. La secțiunea ”Dans modern”,  pe locul II s-a situat formația reunită C.T. ”Valeriu D. Cotea” și C.S.E.I. ”Elena Doamna”, iar pe locul al III-lea Școala Păunești, C.S.E.I. Măicănești și Școala Nănești. În pauza de jurizare, au fost oferite două momente artistice de către copiii din Centrul Măicănești și elevii de la C.S.E.I. ”Elena Doamna”. Felicitări tuturor participanților! (A.T.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.