Educație

Profesorii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” Focşani, în mobilitate în Europa

Alexandra TĂTARU
6 sep 2016 2894 vizualizări
Unitatea de învăţămant a obţinut finanţare de 40.335 euro în cadrul unui proiect Erasmus Plus

Cateva cadre didactice din cadrul Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau” Focşani se vor perfecţiona pe bani europeni, după ce unitatea de învăţămant a obţinut o finanţare de 40.335 euro în cadrul programului Erasmus Plus, acţiunea cheie 1, pentru proiectul de mobilităţi de formare pentru personalul din educaţia şcolară „Innovation through e-learning for a better school” depus la termenul din 2 februarie 2016. Activităţile din cadrul acestui proiect se vor desfăşura în perioada 01.09.2016 - 31.08.2018, tematica acestora fiind una comună: utilizarea de platforme e-learning.
Proiectul are ca obiective abilitarea şi perfecţionarea profesorilor Colegiului “Edmond Nicolau” în utilizarea noilor tehnologii concretizate în integrarea platformelor de e-learning Moodle sau Edmodo, crearea de site/bloguri cu Weebly, Wix sau Wordpress, crearea de e-lecţii; favorizarea schimbului de bune practici în e-learning/project based learning(PBL)/blended learning/flipped classroom şi schimb de experienţă cu participanţii din întreaga Europă; utilizarea portofoliului personal digital pentru evaluarea şi prezentarea performanţelor şcolare şi a activităţilor extracurriculare ale elevilor. De asemenea, se urmăreşte creşterea motivaţiei personalului didactic de perfecţionare profesională atât în specialitate cât şi în domeniul utilizării şi integrării instrumentelor TIC în educaţie, dezvoltarea nivelului de comunicare în limba engleză al profesorilor participanţi, dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor interculturale ale participanţilor la mobilităţi astfel încât aceştia să practice dialogul intercultural în şcoală şi în afara şcolii, să contribuie la educarea tinerei generaţii în spiritul adaptării la schimbările societaţii moderne supuse fenomenului de globalizare. Activităţile de formare şi mobilitate din cadrul acestui proiect constau în trei cursuri furnizate de operatori din Republica Cehă, Italia şi Spania: cursul “Using E-Learning in the classroom, cursul “E-learning and web design: How to create an e-learning platform and a website in one week” şi cursul “Creativity in Teaching and Learning using ICT: The Digital Classroom. (A. TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.