Educație

"Diferent but Equal", proiect pentru prevenirea marginalizării copiilor şi tinerilor defavorizaţi

Ziarul de Vrancea
24 aug 2016 1202 vizualizări
Acesta se va desfăşura în Focşani şi Mărăşeşeti, mai bine de un an

Asociaţia Voluntariat Pentru Viaţă va implementa un nou proiect finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus Plus, program gestionat în Romania de A.N.P.C.D.E.F. Acesta este cel de-al şaptelea proiect pe care echipa Voluntariat Pentru Viaţă se pregăteşte să-l gestioneze, de această dată de mobilitate în domeniul tineretului. Proiectul se numeşte ,,Different but Equal’’ şi va implica zece tineri voluntari proveniţi din ţări ale Uniunii Europene. Perioada de desfăşurare a proiectului este 1 august 2016 – 31 octombrie 2017, activitatea cea mai importantă din cadrul acestuia fiind pe Serviciul European de Voluntariat. 10 voluntari vor fi implicaţi, din cadrul a 5 organizaţii partenere din Portugalia, Italia, Spania, Polonia şi Franţa. Activităţile se vor desfăşura în Focşani şi Mărăşeşti, grupul ţintă fiind elevii din cadrul şcolilor generale din Mărăşeşti şi elevii din cadrul CSEI ”Elena Doamna” Focşani. “Ideea acestui proiect a pornit de la faptul că timpul liber al copiilor şi tinerilor nu trebuie să fie un timp neocupat, un timp fără nici un fel de activitate. Activităţile de timp liber presupun în primul rând recreere, apoi educaţie estetică, apoi timpul liber presupune sănătate. Timpul liber este un factor dependent de societate, de posibilităţile de organizare şi de conţinut ale acesteia şi de aceea reflectă înseşi posibilităţile societăţii.Timpul liber poate fi în egală măsură atât prieten cât şi duşman atât pentru copii, cât şi pentru tineri, de aceea este foarte important să-i acorzi atenţia cuvenită în aşa fel încât să valorifici la maximum avantajele şi să încerci să diminuezi pe cât posibil consecinţele neplăcute”, se arată într-o informare a Asociaţiei Voluntariat Pentru Viaţă.Tema proiectului este de prevenire a marginalizării copiilor şi tinerilor defavorizaţi prin implicarea în activităţi de educaţie pentru timp liber. Coordonatoarea proiectului este Any Mary Elisabeta Drăgan. (Z.V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.